r
Nosalty Logó

Citromos kapormártás pecsenyével

Smaragd konyha
Citromos kapormártás pecsenyével
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

pecsenye

citromos kapormártás

912
Kalória
51.7g
Fehérje
20.3g
Szénhidrát
69.3g
Zsír
366.5g
Víz
216.6g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
6.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

pecsenye

citromos kapormártás

Összesen 912 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

pecsenye

citromos kapormártás

Összesen 3649 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

pecsenye

citromos kapormártás

Összesen 178 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.7 g

Zsír

  • Összesen
    69.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1978.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    671 mg
  • Nátrium
    727 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    366.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    474 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 912 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    206.8 g

Zsír

  • Összesen
    277.2 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    866 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7913.7 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    296 mg
  • Kálcium
    1479 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    469 mg
  • Foszfor
    2682 mg
  • Nátrium
    2908 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    81.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1466.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1896 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    329 mg
  • D vitamin:
    387 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    572 micro
  • Kolin:
    875 mg
  • Retinol - A vitamin:
    495 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 3649 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 178 kcal

Elkészítés

pecsenye

  1. A hússzeleteket megmossuk, kiklopfoljuk.
  2. Összeállítjuk a pácot. Egy tálba tesszük a mustárt, olajat, sót, borsot, lereszelt fokhagymát, köményt, majd összekeverjük, és a hússzeleteket bekenjük vele.
  3. A zsíron készre sütjük.

citromos kapormártás

  1. A 2 csokor kaprot forrásban levő sós vízbe tesszük, majd hideg vízbe áttesszük.
  2. Apróra vágjuk.
  3. A zsíron a liszttel rózsaszín rántást készítünk, majd hozzáadjuk a kaprot, felöntjük a tejszínnel, fűszerezzük, és keverve, kis lángon készre főzzük. Ha sűrűnek találjuk a mártást, akkor önthetünk hozzá még tejszínt.
  4. Amikor kész, levesszük a tűzhelyről, és a citromlevet hozzáadjuk, elkeverjük benne, és tálaljuk a pecsenyével és petrezselymes újkrumplival.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p

Nagyon édes, zamatos, friss kaprot vettem a piacon. Nálunk a kapormártáshoz pecsenye illik. Így szeretjük igazán, és petrezselymes újkrumplival kiváló ebéd volt.

További receptek

Zsenge zöldborsópesztó

A friss zöldborsónál nehezebb üdébb és ropogósabb tavaszi zöldséget találni, ezért bátran használhatjuk ha zsenge végeredményre vágyunk. Mi most egy roppant egyszerű és gyors ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...