Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagyma-mártás Pöttömtől

Medvehagyma-mártás Pöttömtől
Medvehagyma-mártás Pöttömtől
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A medvehagyma az az étel, melyet szezonalitása miatt (kivéve, ha fagyasztunk le belőle) csak tavasszal fogyaszthatunk. Beszerzését kalandvágyóknak a párjukkal felszerelkezve motorral megközelítve a Mecsekből ajánlom, :) akiknek ez a lehetőség nem áll rendelkezésére, számukra tökéletesen megfelel a piacon vásárolható verzió is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveleket alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük. Keresztbe felcsíkozzuk, a felhevített margarinon megfonnyasztjuk.
  2. Hozzáadjuk a sót, borsot. Felengedjük vízzel, lassú tűzön felforraljuk.
  3. A tejfölt csomómentesre kikeverjük a keményítővel, hozzáadjuk a medvehagymához. Ha krémesebbre szeretnénk, botmixerrel simára, homogénebbé turmixoljuk.
  4. Levéllel díszítve tálaljuk.
  5. Fogyasztható önmagában, vagy sült/főtt húsokhoz egyaránt.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 977
elküldve: 3
receptkönyvben: 100
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Pöttöm

Mióta szakács: 2012.02.04.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: szósz
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

medvehagymás-tejfölös mártás, meleg mártás medvehagymával, medvehagymás mártás

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

226
medvehagyma 1 csokor
margarin 5 dkg
víz 3 dl
tejföl 175 g
étkezési keményítő 2 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint