
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
171
Kalória
2.8g
Fehérje
5.5g
Szénhidrátok
16.2g
Zsír
75.2g
Víz
29.5g
Koleszterin
945mg
Rost
1.7g
Cukor
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
171
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
685
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 16.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 678.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 431 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 75.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 236 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
171
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 64.7 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2714.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 578 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 271 mg
-
Nátrium 1723 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 300.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 943 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 155 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 282 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 242 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
685
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 665.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 142 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 422 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 73.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 231 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
168
kcal
Elkészítés
- Egy teljes csokor zsenge kaprot folyóvíz alatt alaposan megmosunk.
- Csokorban hagyva 4 cm-es darabokra vágjuk (szárral együtt), és mixerbe tesszük.
- Meglocsoljuk olívaolajjal, és a mixert bekapcsoljuk.
- Kb. 3 perces munkamenet után a tejfölt és a mustárt is hozzáöntjük, és újabb 3 percig turmixoljuk.
- Végezetül meghintjük fűszersóval (ebben az esetben bazsalikomos fűszersót használtunk).
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
Nagyon szeretem a kaprot. Nyári melegben nem mindig szeretnék forró mártásokat az asztalra tenni. Így született ez az ötlet, és még meg is marad a kapor a maga frissességében, minden vitamint, ásványi anyagot és a teljes ízanyagát megőrizve.