Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tormamártás füstölt tarjával

Tormamártás füstölt tarjával
Tormamártás füstölt tarjával
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kész, reszelt tormát imádjuk... Ha elég erős, kitisztítja a légutakat egészen a kisagyig.:) A tormamártást is szeretjük, olcsó és kiadós étel...

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy lábasba kimérjük az olajat, hozzáadjuk a lisztet, megmelegítjük, picit főzzük, majd felöntjük a hideg tejjel, és simára keverjük (besamelmártást készítünk).
  2. Állandóan kevergetés mellett megvárjuk, míg kellőképpen besűrűsödik.
  3. Ha már elég sűrű, felöntjük tejszínnel, ízesítjük sóval, curryvel.
  4. Egyet forralunk rajta, és elzárjuk alatta a gázt. Hozzáadjuk a reszelt tormát, cukrot és ecetet ízlés szerint.
  5. Most már nem forraljuk fel. Knédlivel és főtt, füstölt tarjával tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 815
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Rumiszivi

Mióta szakács: 2011.08.08.
91 recept

receptjellemzők

alkalom: húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: szósz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: szlovák
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tormamártásos tarja, tormaszósz, tormás mártás főtt tarjával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

487
napraforgó olaj 6 ek
finomliszt 3 evőkanál
tej 5 dl
főzőtejszín 1 dl
0 ízlés szerint
curry por 0 ízlés szerint
ecet 1 teáskanál
cukor 2 teáskanál
torma 1 ek
füstölt-főtt tarja 50 dkg