r
Nosalty Logó

Citrom-joghurtkrémes Real Madrid torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kiss Móni
Citrom-joghurtkrémes Real Madrid torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A fondanthoz

A tetejéhez

Összesen 867 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A fondanthoz

A tetejéhez

Összesen 10406 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A fondanthoz

A tetejéhez

Összesen 247 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    859.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.6 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 867 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    165.5 g

Zsír

  • Összesen
    324.9 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    2698 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10311.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    2661 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    3799 mg
  • Nátrium
    3442 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1687.2 g
  • Cukor
    1484 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    662.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2803 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    1779 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2760 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    517 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2960 micro
Összesen 10406 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 247 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A fondanthoz

A tetejéhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótát a szokásos módon elkészítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot készítünk,a sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd a sütőport és lisztet hozzáadjuk, kikeverjük, majd a fehérjét is hozzákeverjük. Majd a zöld ételfestékkel megfestjük.
  2. Majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük két részben (2 piskóta legyen).
  3. Elkészítjük a krémet: a vaníliás pudingot 5 ek cukorral és 4 dl tejjel megfőzzük.
  4. Közben egy nagy tálba tesszük a joghurtot, mascarponet, vajat (kissé megolvasztva), zselatinfixet, citromlevet, 3 ek cukrot és sárga ételfestéket. Alaposan összedolgozzuk, majd ha kész, akkor a pudingot is belekeverjük.
  5. Ha kész a piskóta, akkor mindegyiket kettévagjuk, majd rétegezzük a krémmel, de úgy, hogy a tetejére ne kerüljön krém, és betesszük a hűtőbe.
  6. Elkészítjük a fondantot. A zselatint forró vízben kikeverjük, majd a mézet és vajat felolvasztjuk, egybe öntjük a kettőt, és jól kikeverjük még a tűz felett. Majd egy nagy tálba tesszük a porcukrot, és erre ráöntjük, majd összekeverjük, és folyamatossan adagolunk hozzá porcukrot , amíg ragacsos nem lesz, majd nyújtódeszkán kézzel átdologozzuk folyamatos porcukor hozzáadás mellett. Majd a zöld festékkel megfestjük. Berakjuk a hűtőbe, hogy összeálljon.
  7. Majd kivesszük a tortát, kinyújtjuk a fondantot, és a tortára tesszük, majd az ostyalappal és cukormázzal díszítjük tetszés szerint! Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4790
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kiss Móni 258 recept

Barátnőm fiának csináltam ezt a tortát, és hát nagyon nagy volt az öröm, illetve megkaptam azt a mondatot, hogy: "Az életem tortája!" Na ennél több szerintem nem is kell egy gyerekszájból!:)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A fondanthoz

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek