Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citrom-joghurtkrémes Real Madrid torta

Citrom-joghurtkrémes Real Madrid torta
Citrom-joghurtkrémes Real Madrid torta
110 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátnőm fiának csináltam ezt a tortát, és hát nagyon nagy volt az öröm, illetve megkaptam azt a mondatot, hogy: "Az életem tortája!" Na ennél több szerintem nem is kell egy gyerekszájból!:)

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

A fondanthoz

A tetejéhez

  • 1 db Real Madrid llogós ostyalap (interneten lehet rendelni)
  • 5 dkg cukormáz (tollak, mintának)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótát a szokásos módon elkészítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot készítünk,a sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd a sütőport és lisztet hozzáadjuk, kikeverjük, majd a fehérjét is hozzákeverjük. Majd a zöld ételfestékkel megfestjük.
  2. Majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük két részben (2 piskóta legyen).
  3. Elkészítjük a krémet: a vaníliás pudingot 5 ek cukorral és 4 dl tejjel megfőzzük.
  4. Közben egy nagy tálba tesszük a joghurtot, mascarponet, vajat (kissé megolvasztva), zselatinfixet, citromlevet, 3 ek cukrot és sárga ételfestéket. Alaposan összedolgozzuk, majd ha kész, akkor a pudingot is belekeverjük.
  5. Ha kész a piskóta, akkor mindegyiket kettévagjuk, majd rétegezzük a krémmel, de úgy, hogy a tetejére ne kerüljön krém, és betesszük a hűtőbe.
  6. Elkészítjük a fondantot. A zselatint forró vízben kikeverjük, majd a mézet és vajat felolvasztjuk, egybe öntjük a kettőt, és jól kikeverjük még a tűz felett. Majd egy nagy tálba tesszük a porcukrot, és erre ráöntjük, majd összekeverjük, és folyamatossan adagolunk hozzá porcukrot , amíg ragacsos nem lesz, majd nyújtódeszkán kézzel átdologozzuk folyamatos porcukor hozzáadás mellett. Majd a zöld festékkel megfestjük. Berakjuk a hűtőbe, hogy összeálljon.
  7. Majd kivesszük a tortát, kinyújtjuk a fondantot, és a tortára tesszük, majd az ostyalappal és cukormázzal díszítjük tetszés szerint! Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 624
elküldve: 2
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

focis torta, fondant-torta, krémes torta fondant bevonattal, citromtorta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cukorka
cukorka Fri, 2012-12-28 17:01

Ó, hát erre én is gondolhattam volna! De egyszerűbb volt megkérdezni. Köszönöm a gyors választ.
Boldog új évet neked és a családodnak.

cukorka
cukorka Fri, 2012-12-28 09:56

Kedves Kiss Móni!
Szenzációs a tortád! Kérlek írd meg nekem, hol lehet kapni az ostyalapokat, amivel díszítetted. Köszönöm!

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Fri, 2012-12-28 15:57

Kedves Cukorka!
A google-ba irta be a ferjem az ostyalap rendeles szot , es ugy keresett ra olyan cegre,aki gyartja. Ez az o egyetlen feladata volt a tortanal))))))))))))
En most gyorsan kerestem egyet neked, itt a link,ok is csinalnak ilyet:
http://multiprint.hu/eheto-ostya-fenykeppel/
Remelem sikered lesz))))
Tovabbi kellemes napot!

867
tojás 12 db
cukor 12 ek
finomliszt 12 evőkanál
sütőpor 2 csomag
ételfesték 1 kávéskanál
gyümölcsjoghurt 1000 ml
mascarpone 50 g
vaj 25 dkg
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 4 dl
zselatinfix 2 csomag
citromlé 5 ek
cukor 8 ek
ételfesték 1 kávéskanál
víz 12 ek
zselatin 2 ek
margarin 2 ek
méz 4 ek
porcukor 1 kg
porcukor 5 ek
ételfesték 1 kávéskanál
ostyalap 1 db
cukormáz 5 dkg