r
Nosalty Logó

Karácsonyi süni

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
PpetraA
Karácsonyi süni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír

csokis-pisztáciás keksz

"tojáslikőrös" krém

díszítés

Összesen 878 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír

csokis-pisztáciás keksz

"tojáslikőrös" krém

díszítés

Összesen 7028 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír

csokis-pisztáciás keksz

"tojáslikőrös" krém

díszítés

Összesen 328 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    431.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    106 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    453 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    444 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 878 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    81.7 g

Zsír

  • Összesen
    446.6 g
  • Telített zsírsav
    268 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3454.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    936 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    1461 mg
  • Nátrium
    505 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    677.3 g
  • Cukor
    346 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    847.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3627 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    252 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3552 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    888 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    929 micro
Összesen 7028 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 328 kcal

Hozzávalók

csokis-pisztáciás keksz

"tojáslikőrös" krém

díszítés

Elkészítés

csokis-pisztáciás keksz

  1. A vajat és a barna cukrot robotgép segítségével jól kikeverjük, egészen addig, amíg a barna cukor fel nem oldódik gyakorlatilag teljesen. Ezután hozzáadjuk a tojásokat és a vanília kivonatot, és azzal is jól összekeverjük a masszát. Adjuk hozzá a sót és kakaóport, amiket szintén jól dolgozzunk össze a tésztával. Ha ezzel megvagyunk, akkor váltsunk át fakanálra, és annak segítségével keverjük a masszához a lisztet apránként adagolva. Végül keverjük bele a tésztába a durvára aprított étcsokit és a pisztáciát.
  2. Kapcsoljuk be a sütőt, állítsuk hőlégkeverésre, a hőmérsékletet pedig 175 fokra. Egy (ha van kettő, az még jobb) alacsony falú tepsibe tegyünk sütőpapírt. Egy teáskanál, illetve kezünk segítségével formázzunk a tésztából kb. 2 cm átmérőjű golyókat. Ha ügyesek voltunk, egy átlagos sütőtepsiben 4 sorban 5 golyónak kell lennie. Tegyük be a tepsit a hűtőbe kb. 10 percre pihenni.
  3. A pihentetés után az ujjaink segítségével nyomkodjunk a golyókból kb. 0,5 cm vastag korongokat, és mehet a sütőbe 10 percre. Figyeljünk rá, mert nem szabad túlsütni a korongokat, mivel a kakaó könnyen megég és akkor keserű lesz a keksz. Ha a korongok széle kicsit kezd sötétedni, akkor pont jó. Amikor kivesszük, még nagyon puhák lesznek a kekszek, de ez így van rendjén, ha kihűlnek, pont jó állagúak lesznek. Akinek csak egy tepsije van, annak jöhet a második adag kekszsütés.

"tojáslikőrös" krém

  1. Az almát hámozzuk meg, és vágjuk apró kockákra, tegyük egy mikrózható tálba, és szórjuk meg a fahéjjal. Tegyük be a mikróba kb. 1-1,5 percre. Hagyjuk kihűlni.
  2. A habtejszínt öntsük egy magas falú tálba, és kezdjük el felverni, ha elég zsíros és hideg a tejszín, akkor magától is megfelelő állagú, azaz nem túl kemény tejszínhab lesz belőle. Ha valamiért mégsem lenne eléggé a kemény a hab, akkor segítsünk be egy kis csomag habfixálóval.
  3. Felverés közben adjuk hozzá a cukrot, és ha elértük a megfelelő állagot, akkor adjuk hozzá az összes többi hozzávalót, és jól keverjük el őket. Végül adjuk hozzá a kihűlt fahéjas almakockát, amiket egy hablapát segítségével óvatosan keverjünk össze a krémmel.

díszítés

  1. Egy tortatálra, vagy akinek nincs (mint, ahogy nekem sincs), egy megfelelő nagyságú teljesen lapos tálra/tányérra, rakjunk egy nagy adag krémet, és simítsuk el úgy, hogy ha 7 kekszet egymás mellé körberakunk (+egy közepére), akkor elfedje. Jöhet az újabb krémréteg, aztán megint a kekszek. Folytassuk a rétegezést, amíg el nem fogy a krém, illetve a keksz, fontos, hogy a tetejére krém kerüljön. Nem kötelező kúp, illetve süni formát építeni.
  2. Ha készen vagyunk, akkor jöhet a díszítés, ami nem túl bonyolult, mert egyszerűen csak szórjuk meg durvára aprított pisztáciával és őrölt fahéjjal.
  3. Végül tegyük a hűtőbe min. egy éjszakára, de ha tovább marad bent, az sem baj. Erre azért van szükség, hogy a krémtől vághatóvá puhuljanak a kekszek.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1360
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyi süni
PpetraA 4 recept

Nos, azt hiszem, a külseje alapján inkább karácsonyi chokito tortának kellett volna elnevezni, de azt azért mégsem:). Hogy egy klasszikust idézzek, a rusztikus külső mögött azonban nagyon finom ízek rejlenek, de tényleg!!! Aki eddig kóstolta, oda volt érte, mint ahogy én is. Az ízek nagyon jól passzolnak egymáshoz, igazi karácsonyi finomság, előre elkészíthető, ami azt gondolom, a karácsonyi készülés hajrájában nagyon hasznos tud lenni.  Sőt, aki tehetségesebb a díszítésben, illetve a kivitelezésben, talán szebb külsőt tud kreálni ennek a kis süninek. 

Hozzávalók

csokis-pisztáciás keksz

"tojáslikőrös" krém

díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...