r
Nosalty Logó

Pókemberes-focis torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
Pókemberes-focis torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához (3 laphoz)

A vajkrémből készült csokis krémhez és a zöldkrémhez

Az oroszkrémhez

A gyümölcsréteghez

A burkoláshoz

Összesen 1114 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához (3 laphoz)

A vajkrémből készült csokis krémhez és a zöldkrémhez

Az oroszkrémhez

A gyümölcsréteghez

A burkoláshoz

Összesen 13372 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához (3 laphoz)

A vajkrémből készült csokis krémhez és a zöldkrémhez

Az oroszkrémhez

A gyümölcsréteghez

A burkoláshoz

Összesen 262 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    54.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    784.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.9 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    121 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 1114 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    251.7 g

Zsír

  • Összesen
    650.9 g
  • Telített zsírsav
    198 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    183 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    3624 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9418.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    410 mg
  • Kálcium
    2615 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    503 mg
  • Foszfor
    3379 mg
  • Nátrium
    2450 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1594.5 g
  • Cukor
    1111 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    1452.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4767 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    790 micro
  • K vitamin:
    281 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    586 micro
  • Kolin:
    2615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4606 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    1887 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4658 micro
Összesen 13372 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 262 kcal

Hozzávalók

A piskótához (3 laphoz)

A vajkrémből készült csokis krémhez és a zöldkrémhez

Az oroszkrémhez

A gyümölcsréteghez

  • 30 dkg málna (lehet mirelit is, de előtte csepegtessük le, nehogy eláztassa a sütit)

A burkoláshoz

Elkészítés

A piskótához (3 laphoz)

  1. Az első 5 tojást szétválasztjuk, a sárgájához keverjük a cukrot és a vizet. Alaposan keverjük össze géppel. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Mikor belekanalazzuk a habot a sárgájához és elkezdjük keverni, közben 2-3 adagban adjuk hozzá a sütőporos lisztet is. Óvatosan keverjük el, és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 3 lapot sütünk ki így a 3 x 5 tojásból. Mikor kihűlt, lehúzzuk róluk a sütőpapírokat.
  2. A leírtak szerint elkészítjük az alap vajkrémet, majd egy kisebb adagot kiveszünk belőle. Ebből egy kanállal félreteszünk, meghagyjuk simának, a maradék kivett adagot zöld ételfestékkel zöldre színezzük. A többi maradék krémet kakaóporral ízesítjük be.
  3. Elkészítjük a sárga krémet, és mikor kihűlt, összekeverjük a tejszínhabbal.
  4. Elkezdjük betölteni a piskóta lapokat. A legalsó piskóta lapot félig megkenjük csokis vajkrémmel és félig az oroszkrémmel, majd az oroszkrémre ráteszegetjük egyesével az ízlés szerinti mennyiségű málna szemeket (én kb. 5 x 7 szemet tettem rá egy rétegbe).
  5. Rátesszük a következő piskóta lapot. Ne csodálkozzunk, a málnás rész kicsit magasabb lesz, mint a csokis.
  6. Megint lekenjük, mint az előbb tettük, és rámegy a 3. piskótalap is. A csokis tetejét lekenjük a félretett zöld vajkrémmel, körbekenjük nem túl vastagon csokis vajkrémmel az oldalát. Az orosz krémnek lekenjük a tetejét vékonyan és az oldalát is körben.
  7. Kinyújtjuk a munkaasztalra szitált porcukorban a marcipánt (nyújthatjuk lisztben is, de én jobb szeretem porcukorban), elvágjuk az egyik hosszabb oldalát egyenesre, és ezt illesztjük a feléhez a tortának felülről. Szépen rásimítjuk, a sarkánál összefogjuk kicsit, mint egy terítőt, de bárhogy díszíthetjük.
  8. Nyújtunk még egy darabot, és azzal körbeburkoljuk a csokis tortát.
  9. Csokis vajkrémmel díszítjük, még az illesztéseknél is. A zöld felét a félretett kanálnyi sima vajkrémmel focipályának mintázzuk. Zöldre festett kókuszreszelékkel is díszíthetjük a tetejét. Nekem volt itthon műanyag figurám és focikapum, de bármilyet rátehetünk.
  10. A másik felére olvasztott csokival mintáztam pókhálót úgy, hogy mikor felolvadt a csoki, hideg vízre tettem a csokis tálat, és folyamatosan kevergettem, hogy kihűljön. Sütőpapírból csavartam egy kis nyomózsákot, beleöntöttem a csokit, lecsippentettem ollóval a hegyét, és már lehetett is vele rajzolni és írni. Én a közepére pókemberes gyertyát tettem, sajnos nem kaptam marcipánból, de így is nagyon jó volt.:)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 33x27
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3949
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pókemberes-focis torta
Becsei Ágnes 100 recept

A kisfiam 4. szülinapjára készítettem ezt a tortát. Szereti a Pókembert és a focit is.:)

Hozzávalók

A piskótához (3 laphoz)

A vajkrémből készült csokis krémhez és a zöldkrémhez

Az oroszkrémhez

A gyümölcsréteghez

A burkoláshoz

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?