r
Nosalty Logó

Chilis zöldségek Fancsilietől

Fancsilie
Chilis zöldségek Fancsilietől
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tepsis krumpli

Zöldségek

480
Kalória
13.3g
Fehérje
79.5g
Szénhidrát
14.5g
Zsír
612.2g
Víz
10.7g
Koleszterin
12.1g
Élelmi rost
11.2g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Tepsis krumpli

Zöldségek

Összesen 480 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Tepsis krumpli

Zöldségek

Összesen 1923 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Tepsis krumpli

Zöldségek

Összesen 55 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    705.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    79.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    612.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    605 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6024 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2240 micro
Összesen 480 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.1 g

Zsír

  • Összesen
    58 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2823.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    496 mg
  • Foszfor
    1518 mg
  • Nátrium
    350 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    317.9 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

Víz

  • Összesen
    2448.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2419 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    391 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    455 micro
  • Kolin:
    349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9903 micro
  • β-karotin
    24096 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    8958 micro
Összesen 1923 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    81.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    285 micro
  • β-karotin
    694 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 55 kcal

Elkészítés

Tepsis krumpli

  1. Meghámozzuk a burgonyát, felkockázzuk és felrakjuk főni sós vízben.
  2. Miután teljesen megpuhult, leszűrjük.
  3. A tepsit vastagon kizsírozzuk, majd beleborítjuk a már puha burgonyát.
  4. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával meghintjük. Fakanállal jól megforgatjuk, összekeverjük, hogy mindenhová kerüljön fűszer. Elegyengetjük a krumplit a tepsiben és megszórjuk a tetejét kakukkfűvel.
  5. Előmelegített sütőben 180-200°C on addig sütjük, amíg kérget kap a krumpli és kééész is :)

Zöldségek

  1. Megpucoljuk, majd felkockázzuk a cukkinit, a répát és a gombát is.
  2. Kevés olajon felrakjuk egy lábasba és megsózzuk (ez elősegíti, hogy levet engedjen) kavargatjuk.
  3. Miután levet engedett, hozzáadjuk a fűszereket: bors, ételízesítő, chili, majoránna, oregánó, bazsalikom. Ha jónak látjuk, egy kevés vizet öntünk alá, hogy a zöldségek jobban párolódjanak.
  4. Miután megpuhultak a zöldségek, elfőzzük a levét és kész is :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ha tehetem, inkább zöldségeket eszek, mint húst. Mégsem vagyok vega :) Amikor még otthon laktam, Apukám jó párszor elkészítette nekünk ezt az ételt. Azóta szeretem a cukkinit.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...