Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chilis húsgombócok paradicsomszószban

Chilis húsgombócok paradicsomszószban
Chilis húsgombócok paradicsomszószban
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a csípős ételeket, ehhez a mediterrán jellegű paradicsomos mártáshoz jól illeszkedik a chilivel turbózott klasszikus húsgombóc.

hozzávalók / 6 adag

A gombócokhoz

A mártáshoz

ajánlat

Mátrafüredi krumplifánk jól illik mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük a gombóc alapanyagait. A chilipaprikát apróra vágva tegyük a húsba, a rizst főzzük meg előzetesen dupla mennyiségű vízben.
  2. Lisztes kézzel megformázzuk, sós, forró lobogó vízben kifőzzük.
  3. Elkészítjük a paradicsomszószt, felforraljuk, ízesítjük apróra vágott zöldfűszerekkel, cukorral, sóval és a megfőtt gombócokra öntjük.
  4. A mártást készíthetjük paradicsomléből is, ilyenkor világos rántással sűrítjük.
  5. Forrón tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 670
elküldve: 0
receptkönyvben: 82
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

pikáns paradicsomszószos gombóc, chilis húsgombóc paradicsommártással

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

270
pulykamell 50 dkg
rizs 6 dkg
libazsír 1 ek
fokhagyma 1 gerezd
tojás 1 db
finomliszt 1 evőkanál
chili 1 db
1 kk
bors 0 ízlés szerint
paradicsomlé 10 dl
fokhagyma 2 gerezd
rozmaring 1 szál
zellerlevél 2 db
kakukkfű 0.5 ek
cukor 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
napraforgó olaj 1 ek