Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sörben párolt húsgombóc

Sörben párolt húsgombóc
Sörben párolt húsgombóc
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a Sparnak a lapján találtam, bár én egy kicsit átvariáltam a mennyiségeket. Minden vasárnap gondot jelent, hogy mi legyen az ebéd és valóban finom lett.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megfőzzük, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a darált húst, a két tojást, 1 ek mustárt, 1 mk borsot, 1 mk sót és az 1 csokor apróra vágott petrezselymet, majd összedolgozzuk.
  2. Kivajazunk egy tepsit, majd a krumplis darált húsból kisebb gombócokat formálunk és a tepsibe rakosgatjuk őket (nekem 17 gombóc jött ki belőle).
  3. A mártáshoz a vajon megfuttatjuk a lisztet, felöntjük a vízzel és a sörrel, majd besűrítjük. Hozzáadunk 1 ek mustárt és a tejföllel dúsítjuk.
  4. Az elkészült mártást a húsgombócokra egyenletesen ráöntjük, majd lefedve, előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.


 

  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 154
elküldve: 4
receptkönyvben: 74
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

I.l.d.i.k.ó

Mióta szakács: 2011.11.27.
62 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: sörös receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös húsgombócok, sörös-tejfölös húsgombóc, tejfölös húsgombócok sörben sütve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kaphun
Kaphun Thu, 2014-07-24 14:25

Nagyon finom!!! Már többször elkészítettem és mindig jól sikerült!! Köszi a receptet!!

286
burgonya 6 db
darált sertéshús 50 dkg
tojás 2 db
mustár 2 ek
bors 1 kk
1 kk
petrezselyem 1 csokor
vaj 0.5 ek
finomliszt 2 evőkanál
sör 5 dl
víz 1.5 dl
tejföl 2 dl
vaj 1 ek