Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chilis-gyömbéres garnélapástétom baguettel

Chilis-gyömbéres garnélapástétom baguettel
Chilis-gyömbéres garnélapástétom baguettel
20 perc / előkészület: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvenc tengeri fogásaim a garnéla, a királyrák, a homár. Sajnos nem élünk olyan helyen, ahol mindennapos étkezéseink része lehet - valamint az ára miatt sem -, olykor mégis belecsempészhetjük egy napunkba.

hozzávalók / 2 adag

A pástétomhoz

A bagetthez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A garnélát, ha kell megtisztítjuk. 
  2. A serpenyőben kevés olíván a fokhagymákat megdinszteljük, hozzáadjuk a garnélákat, meglocsoljuk  pici citromlével, megpirítjuk, és a fehérborral, a balzsamecettel felöntjük.
  3. Meghintjük chilivel, gyömbérrel, bazsalikommal. Pár perc alatt kész is, vigyázzunk ne süssük túl.
  4. Aprítóba átmerjük, hozzáadjuk a majonézt, tejszínt, krémsajtot, parmezánt, pici sót és borsot. Összeaprítjuk, keverjük. Utána ízesítjük, ha szükséges még egy kis chilivel és gyömbérrel.
  5. A bagettszeleteket megkenjük fokhagymával, és bazsalikomos/ oreganos olívaolajon megpirítjuk.
  6. Rákenve, vagy mellé kis tálkában tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 565
elküldve: 2
receptkönyvben: 104
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Illatok a konyhámból

Mióta szakács: 2012.02.16.
124 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, szilveszter
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

chilis-gyömbéres garnéla pástétom oregános-olívás baguettel, garnélapástétom, garnélapástétom bagetten

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

769
garnéla 20 dkg
majonéz 1 ek
főzőtejszín 1 ek
krémsajt 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
gyömbér 1 teáskanál
bazsalikom 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
fehér balzsamecet 1 teáskanál
fehérbor 5 ml
citromlé 1 teáskanál
parmezán sajt 2 dkg
bagett 30 dkg
olívaolaj 4 ek
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd