Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chilis cézár-tortilla

Chilis cézár-tortilla
Chilis cézár-tortilla
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tortillát is imádom, és a cézár saláta is az egyik kedvencem. Arra gondoltam, miért ne lehetne a két kedvencemből egy kombinációt csinálni, így egyszerre élvezhetem az ízeket. A cézár saláta elkészítésének alapjait beleültettem a tortilla készítés világába. A hagyomás tortillatésztát pedig egy kis chilivel színesítettem.

hozzávalók / 4 adag

A csirkéhez

A salátához

A tortillához

A szószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A csirke elkészítése:

  1. A csirkemellet megmossuk, ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, és sóval, borssal, grillfűszerrel, chilivel és a fokhagyma-granulátummal fűszerezzük.
  2. Hozzákeverjük a másfél deci olajat, és jól összekeverjük.
  3. A pácolt húst 2 órát hűtőben pihentetjük.
  4. Grillapos serpenyőn hirtelen pirosra sütjük a húst, félretesszük, melegen tartjuk.

A cézár saláta elkészítése:

  1. A jégsalátát 2-3 cm-es kockákra, az uborkát és a koktélparadicsomot apró kockákra, a vöröshagymát nagyobb csíkokra vágjuk.
  2. Hozzáadjuk a parmezánforgácsot, és jól összekeverjük a zöldségeket.
  3. A szósz hozzávalóit (mustárt, Worcestershire-szószt, citromlevet, fokhagymát, petrezselymet, oregánót, főtt tojást, sót, borsot, olívaolajat) jól összeturmixoljuk, amíg krémes állagúvá nem válik. (Megj.: Azért használtam főtt tojást, mert tapasztalatom szerint, ha nyers tojást teszünk bele, akkor soha nem sűrűsödik krém állagúra, a másik, hogy sokkal nagyobb a fertőzés esélye.)
  4. A szószt hűtőbe tesszük (ne keverjük a salátához).

A tortillatészta elkészítése:

  1. Első lépésként keverjük össze a lisztet, a sót, az őrölt chilit és a finom darabokra vágott chilipaprikát.
  2. Morzsoljuk össze a chilis lisztet és az olajat, míg egyenletes, finom keveréket kapunk.
  3. Ebbe keverjük a vizet, míg a tészta ki nem alakul.
  4. Egy belisztezett nyújtófán dagasszuk a tésztát addig (kb. 5 percig), míg lágy és rugalmas nem lesz.
  5. A tésztát hagyjuk állni hosszantartó fóliába csomagolva, szombahőmérsékleten 30 percig.
  6. Ezután gyúrjuk át a tésztát megint, majd osszuk 12 egyenlő részre a kb. 20 cm-es tortillákhoz.
  7. Minden darabból formáljunk golyót, és csomagoljuk be őket ismét egyenként, majd újra tegyük félre fél órára.
  8. Egy sodrófával nyújtsunk minden golyóból belisztezett gyúrótáblán 20 vagy 25 cm-es kerek korongokat.
  9. A kinyújtott tésztánk mindkét oldalát olajozatlan tűzforró serpenyőben megsütjük úgy, hogy a teteje hólyagosodjon, az alján pedig enyhén barna foltok jelenjenek meg.
  10. A forró tortillákra 2-3 kanál salátát halmozunk, pár szem csirkével, a végén leöntjük a szósszal, feltekerjük a tortillát, majd azonnal fogyasztjuk! (Sajna az én tortilláim most nem igazán sikerültek nagyra, így túl sok cucc se fért bele, sőt a képen látható, hogy fogpiszkálóval rögzítettem, mert különben széthullot volna, de mindegy, az íze jó lett:D)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 818
elküldve: 8
receptkönyvben: 223
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Auringonkukka

Mióta szakács: 2011.10.03.
61 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: szendvics
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: mexikói
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkés-chilis tortilla cézár salátával töltve, cézár salátás tortillatekercs

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1158
csirkemell filé 60 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szárnyas fűszerkeverék 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
fokhagymapor 0 ízlés szerint
jégsaláta 400 g
kígyóuborka 0.5 közepes db
koktélparadicsom 10 db
parmezán sajt 150 g
vöröshagyma 1 közepes fej
finomliszt 60 dkg
napraforgó olaj 1 dl
1 kávéskanál
chili 1 tk
chili 1 db
víz 1 dl
worcestershire-szósz 2 ek
citromlé 1 kk
mustár 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
petrezselyem 0.5 csokor
oregánó 2 tk
főtt tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek