r
Nosalty Logó

Chilis cézár-tortilla

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Auringonkukka
Chilis cézár-tortilla
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkéhez

A salátához

A tortillához

A szószhoz

Összesen 1167 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkéhez

A salátához

A tortillához

A szószhoz

Összesen 4671 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkéhez

A salátához

A tortillához

A szószhoz

Összesen 182 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.8 g

Zsír

  • Összesen
    42.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2658.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    543 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    829 mg
  • Nátrium
    1056 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    386 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    817 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    1094 micro
  • Lut-zea
    738 micro
Összesen 1167 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    267.2 g

Zsír

  • Összesen
    168.6 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    764 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10632.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    401 mg
  • Kálcium
    2172 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    482 mg
  • Foszfor
    3315 mg
  • Nátrium
    4222 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    505.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1543.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    728 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    538 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    454 micro
  • Kolin:
    818 mg
  • Retinol - A vitamin:
    445 micro
  • α-karotin
    209 micro
  • β-karotin
    3270 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    4374 micro
  • Lut-zea
    2952 micro
Összesen 4671 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    172 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 182 Kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A salátához

A tortillához

A szószhoz

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirke elkészítése:
  2. A csirkemellet megmossuk, ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, és sóval, borssal, grillfűszerrel, chilivel és a fokhagyma-granulátummal fűszerezzük.
  3. Hozzákeverjük a másfél deci olajat, és jól összekeverjük.
  4. A pácolt húst 2 órát hűtőben pihentetjük.
  5. Grillapos serpenyőn hirtelen pirosra sütjük a húst, félretesszük, melegen tartjuk.
  6. A cézár saláta elkészítése:
  7. A jégsalátát 2-3 cm-es kockákra, az uborkát és a koktélparadicsomot apró kockákra, a vöröshagymát nagyobb csíkokra vágjuk.
  8. Hozzáadjuk a parmezánforgácsot, és jól összekeverjük a zöldségeket.
  9. A szósz hozzávalóit (mustárt, Worcestershire-szószt, citromlevet, fokhagymát, petrezselymet, oregánót, főtt tojást, sót, borsot, olívaolajat) jól összeturmixoljuk, amíg krémes állagúvá nem válik. (Megj.: Azért használtam főtt tojást, mert tapasztalatom szerint, ha nyers tojást teszünk bele, akkor soha nem sűrűsödik krém állagúra, a másik, hogy sokkal nagyobb a fertőzés esélye.)
  10. A szószt hűtőbe tesszük (ne keverjük a salátához).
  11. A tortillatészta elkészítése:
  12. Első lépésként keverjük össze a lisztet, a sót, az őrölt chilit és a finom darabokra vágott chilipaprikát.
  13. Morzsoljuk össze a chilis lisztet és az olajat, míg egyenletes, finom keveréket kapunk.
  14. Ebbe keverjük a vizet, míg a tészta ki nem alakul.
  15. Egy belisztezett nyújtófán dagasszuk a tésztát addig (kb. 5 percig), míg lágy és rugalmas nem lesz.
  16. A tésztát hagyjuk állni hosszantartó fóliába csomagolva, szombahőmérsékleten 30 percig.
  17. Ezután gyúrjuk át a tésztát megint, majd osszuk 12 egyenlő részre a kb. 20 cm-es tortillákhoz.
  18. Minden darabból formáljunk golyót, és csomagoljuk be őket ismét egyenként, majd újra tegyük félre fél órára.
  19. Egy sodrófával nyújtsunk minden golyóból belisztezett gyúrótáblán 20 vagy 25 cm-es kerek korongokat.
  20. A kinyújtott tésztánk mindkét oldalát olajozatlan tűzforró serpenyőben megsütjük úgy, hogy a teteje hólyagosodjon, az alján pedig enyhén barna foltok jelenjenek meg.
  21. A forró tortillákra 2-3 kanál salátát halmozunk, pár szem csirkével, a végén leöntjük a szósszal, feltekerjük a tortillát, majd azonnal fogyasztjuk! (Sajna az én tortilláim most nem igazán sikerültek nagyra, így túl sok cucc se fért bele, sőt a képen látható, hogy fogpiszkálóval rögzítettem, mert különben széthullot volna, de mindegy, az íze jó lett:D)
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 20953
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Chilis cézár-tortilla
Auringonkukka 61 recept

A tortillát is imádom, és a cézár saláta is az egyik kedvencem. Arra gondoltam, miért ne lehetne a két kedvencemből egy kombinációt csinálni, így egyszerre élvezhetem az ízeket. A cézár saláta elkészítésének alapjait beleültettem a tortilla készítés világába. A hagyomás tortillatésztát pedig egy kis chilivel színesítettem.

Hozzávalók

A csirkéhez

A salátához

A tortillához

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek