r
Nosalty Logó

Cappuccinós moussetorta

onyxka
Cappuccinós moussetorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Lap

Krém

317
Kalória
6.6g
Fehérje
21g
Szénhidrát
23.4g
Zsír
54.7g
Víz
123.5g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
12.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Lap

Krém

Összesen 317 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Lap

Krém

Összesen 3820 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Lap

Krém

Összesen 245 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    530.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 317 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.7 g

Zsír

  • Összesen
    280.2 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1482 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6365.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    1677 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    381 mg
  • Foszfor
    2495 mg
  • Nátrium
    1646 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    251.8 g
  • Cukor
    151 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    656.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1445 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    319 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    923 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1424 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1533 micro
Összesen 3820 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 245 kcal

Elkészítés

Lap

  1. A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A sárgáját a cukorral és cappuccino porral habosra mixerezzük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot (kissé túl masszív volt, így hozzákevertem 3 ek. tejet, ekkor már nutellaszerű kell legyen a masszánk).
  3. Óvatosan a barna masszába keverjük a tojásfehérjehabot, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük (tűpróba!).

Krém

  1. Hűlni hagyjuk picit a piskótát, addig elkészítjük a krémet: az olajon vízgőz fölött megolvasztjuk a csokit. Időközben habbá verjük a tejszínhabot, amihez hozzáadjuk a felolvasztott csokit.
  2. Egy tasak zselatinport a hátoldalán lévő utasítás szerint 200 ml vízben feloldunk.
  3. A cappuccino port és a kakaót 2 ek. tejjel csomómentesre kavarjuk, majd felöntjük a maradék (forró!) tejjel (magyarán kell egy csésze kakaós-cappuccino ital).
  4. A feloldott zselatint és a cappuccino italt beleöntjük a csokis tejszínhabba, és jól elkeverjük, majd a csatos tortaformában lévő piskótára öntjük.
  5. Egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26

Volt megmaradva cappuccino porom egy előző sütkérezésből, és mivel nem fogyasztjuk ital formájában, kezdenem kellett valamit vele. A többi hozzávaló is csak ennek a recept megszületésére várakozott :).

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...