r
Nosalty Logó

Cannoli, a legroppanósabb olasz desszert

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Meggle
Cannoli, a legroppanósabb olasz desszert
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 600 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 6009 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 323 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.5 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 600 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.9 g

Zsír

  • Összesen
    293 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    739 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5793 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    1527 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    767 mg
  • Foszfor
    2430 mg
  • Nátrium
    843 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    725.4 g
  • Cukor
    414 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    678.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1390 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    389 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1345 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    541 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1537 micro
Összesen 6009 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 323 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Tészta

Krém

Összeállítás

Elkészítés

Tészta

  1. Egy tálba szitáljuk a lisztet, a kakaóport, a cukrot, a sót és a szódabikarbónát, majd elkeverjük. Hozzáadjuk az egész tojást, a szobahőmérsékletű zsírt és a desszertbort.
  2. Spatulával elkeverjük az egészet, majd kézzel folytatjuk. Gyors és határozott mozdulatokkal sima, egynemű tésztát gyúrunk belőle. Ha ez megvan, a tésztát fóliába csomagolva, hűtőszekrényben legalább 1 órát pihentetjük.
  3. Eközben elkészítjük a tölteléket, az olvasztott csokit, és finomra vágjuk a pisztáciát.
  4. A lehűlt tésztát 4 részre vágjuk. Lisztezett deszkán kézzel kissé kinyújtjuk, majd tésztanyújtógéppel (vagy sodrófával) a legnagyobb fokozattal (9-esen) kezdve elkezdjük nyújtani. Ezt a folyamatot többször megismételjük úgy, hogy végül egyre kisebb (4-5-es) fokozaton nyújtjuk a tésztát. A tészta egyre hosszabb lesz, nyugodtan vágjuk ketté, és úgy dolgozzunk vele tovább.
  5. A kapott tésztalapokat szaggatóval kör alakúra vágjuk, majd a fém, hengeralakú cannoliformákra tekerjük. Tojásfehérjével vékonyan megkenjük azt a részét, amit majd a forma tetején hajtunk rá a tészta másik felére. Jól összetapasztjuk, és a munkalapon meg is hengergetjük a tésztát, hogy jól rátapadjon a formára.
  6. Egy lábasban olajat hevítünk 180-190 fokra, és egyesével, egy szűrő segítségével aranybarnára sütjük a cannolikat, kb. fél perc alatt. Papírtörlővel bélelt tányéron lecsepegtetjük, majd miután lehűltek, óvatosan lehúzzuk a rolókat a formákról.

Krém

  1. A ricottát a porcukorral és vaníliával jól kikeverjük. A Creme Patisserie-t kemény habbá verjük, majd a kettőt összeforgatjuk, és habzsákba töltve felhasználásig hűtőbe tesszük.

Összeállítás

  1. A összeállításhoz a pisztáciát apró darabokra vágjuk, az étcsokit pedig vajjal és Creme Patisserie-val, vízgőz felett megolvasztjuk. Felhasználásig langyosan tartjuk.
  2. A kis tésztaroládokat megtöltjük krémmel, majd mindkét végüket a csokoládéba mártogatjuk, és megszórjuk a pisztáciával.
  3. Mindenképp frissen megtöltve fogyasszuk, mert pár óra alatt megszívják magukat, és teljesen megszottyosodnak.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 5405
  • Feltöltés dátuma: 2022. október 18.

Receptkategóriák

Cannoli, a legroppanósabb olasz desszert
Meggle 5 recept

Most megmutatjuk nektek a cannoli készítését egy könnyen követhető recept segítségével. Ez egy klasszikus olasz sütemény ropogós héjjal és krémes, édes ricottás töltelékkel – az egyik legfinomabb olasz csemege kávé vagy tea mellé. A cannolit általában a karnevál idején fogyasztották, de a desszert olyan népszerű volt, és oly' nagyra értékelték, hogy az olaszok úgy döntöttek, egész évben megsütik, amikor csak kedvük tartja. Ahogy a Keresztapában is mondják: "Leave the gun. Take the cannoli.” ("Hagyd a pisztolyt! Hozd a cannolit!")

Hozzávalók

Tészta

Krém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek