r
Nosalty Logó

Candida diétás, zabpehelylisztes mini bagett

gorgo81
Candida diétás, zabpehelylisztes mini bagett
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Előző nap:

835
Kalória
30.3g
Fehérje
149.9g
Szénhidrátok
16.6g
Zsír
92.8g
Víz
4.9g
Koleszterin
23.4g
Rost
11.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Előző nap:

Összesen 835 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Előző nap:

Összesen 3338 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Előző nap:

Összesen 278 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1302.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    805 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    92.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    383 micro
Összesen 835 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.2 g

Zsír

  • Összesen
    66.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5209.5 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    546 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    1073 mg
  • Foszfor
    3222 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    599.8 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    94 mg

Víz

  • Összesen
    371.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1531 micro
Összesen 3338 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 278 kcal

Elkészítés

Előző nap:

  1. Dagasztógépben összedagasztjuk a liszteket a kovásszal, joghurttal, vízzel, sikérrel, aszkorbinsavval, útifűmaghéjjal.
  2. Miután összeállt, 10 percet pihentetjük.
  3. Ezután rakjuk bele a sót és a szódabikarbónát, ismét dagasztjuk.
  4. Ha összeállt, egy éjszakát a hűtőben állni hagyjuk.
  5. Reggel kinyújtjuk a tésztát, hajtogatjuk, pihentetjük fél-3/4 órát (ez megismételhető).
  6. Elharmadoljuk a tésztát, kinyújtjuk, azokat is felezzük vagy harmadoljuk, és bagettet formázunk belőlük (mikor az utolsókat nyújtjuk rajta, alászórjuk zabpelyhet, hogy beleragadjon).
  7. A sütőedénybe fektetjük keleszteni. Hőmérséklettől függően egy 3-24 órás művelet is lehet! (Saját tapasztalat, hogy nyáron a 37 °C-os kánikulában 3 óra alatt gyönyörűen megkelt a pékárum, míg 32 °C-ban már imádkozni kell neki, így vígan bedobom a sütőbe 40 °C-on kelegetni, nagy zacskóban, hogy ne száradjon ki, mellé egy presszós csésze vízzel, a páratartalom miatt. 3 óra alatt készre kelt.:) )
  8. Miután megkelt, bemetsszük borotvával, a sütőt 220 °C-ra állítjuk. A sütőtérbe tálban vizet helyezünk. Betoljuk a sütőedényt, majd 5 perc után visszavesszük a hőfokot 180 °C-ra.
  9. Fél óra alatt készre sütjük (ez csak a bagettekre érvényes, kenyérnél jóval több. Kenyérnél leginkább az öntöttvas lábas jött be, kis vízzel meglocsolva ,és egy ideig lefedve a sütőben sütve, így kemence-szerű mikroklímát létrehozva).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Candida diéta második fázisához kísérleteztem kenyérrel. Mivel egyedül eszem, ez hosszú időre elegendő, ezért a kis adagok, amiket fagyasztok. A méretek szintén ezen okból nem egyformák.  A fenti hozzávalókból 3 db egyenként kb. 30 dkg körüli +  4 db 20 dkg körüli bagett készült. Aktív rozskovász hozzávalóból a cél ugyanennyi lett volna súlyra, mint a lisztek (77,5 dkg), de kb. 55,5 dkg-ot sikerült összekaparni. Szódabikarbóna és kovász: korábban már sütöttem kovászt és szódabikarbónát egyidejűleg használva. Kerestem forrást neten, nem blokkolja-e a kovász erjedését, nem találtam erről semmilyen irodalmat. Viszont anno az így sütött pogácsám remek lett.

További receptek

Klasszikus császárzsemle

Reggelire, vagy tízóraira becsomagolva az egyik legmutatósabb péksütemény, a roppanós-puha császárzsemle. Egy egyszerű kelt tésztáról van szó, mégis mindig jól esik elfogyasztani, ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...