Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Oregánós-ricottás csomók

Oregánós-ricottás csomók
Oregánós-ricottás csomók
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy rajongója vagyok a kelt tésztának, a gyerekek sűrűn kapnak uzsira valamilyen péksütit - ha időm engedi. Fő a változatosság, ezt a látványos, különleges pékárut még nem próbáltam, de ez sem okozott csalódást.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Jó kis különleges sörkorcsolya lehet belőle, de még melegen, vajjal megkenve reggelire is kitűnő. A tésztát kenyérsütőben is dagaszthatjuk, de én nagyon szeretem kézzel készíteni. A ricotta túróval is helyettesíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, elvegyítjük a sóval és a cukorral. Hozzáadjuk a ricottát, az oregánót, a puha vajat és az élesztőt, majd a tejet hozzáadagolva addig dagasztjuk, amíg már nem ragad a tálhoz vagy a kezünkhöz.
  2. Ha kész a dagasztás, 12 egyenlő részre osztjuk. Egyenként kézbe véve a tésztát, kb. 25 cm-es "kígyóvá" sodorjuk, majd egyszerűen egy csomót kötünk a közepére.
  3. Sütőlemezre helyezzük a csomókat, és meleg helyen, letakarva kb. kétszeresére kelesztjük (kb. 30 perc).
  4. Közben a sütőt előmelegítjük 220 fokra. Ha megkelt a tésztánk, tojássárgája és egy evőkanál víz keverékével alaposan lekenjük, frissen őrölt borssal megszórjuk. Néhány percig pihentetjük, és mehet a sütőbe.
  5. 15-18 perc alatt szép pirosra sütjük, rácsra téve hűtjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 939
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

nyultanti

Mióta szakács: 2011.04.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: buci
hasonló kategóriák: bagel, croissant, pita, kifli, édes leveles, hamburger-buci, briós, perec, zsemle, burek

egyéb elnevezések

Fűszeres csomó

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

558
ricotta 85 g
tej 225 ml
finomliszt 450 g
oregánó 2 teáskanál
1 teáskanál
cukor 2 teáskanál
vaj 2 ek
instant élesztő 1 kávéskanál
tojássárgája 1 db
bors 0 ízlés szerint