r
Nosalty Logó

Calzone nápolyi módra

Lizinka_
Calzone nápolyi módra
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

pizzatésztához

töltelék

tetejére

1064
Kalória
43.1g
Fehérje
125g
Szénhidrát
41g
Zsír
166.5g
Víz
74.2g
Koleszterin
5.7g
Élelmi rost
8.4g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír

pizzatésztához

töltelék

tetejére

Összesen 1064 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír

pizzatésztához

töltelék

tetejére

Összesen 3191 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír

pizzatésztához

töltelék

tetejére

Összesen 228 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.1 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1975.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    466 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    448 mg
  • Nátrium
    919 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    125 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    166.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    833 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    4794 micro
  • Lut-zea
    1157 micro
Összesen 1064 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.2 g

Zsír

  • Összesen
    123 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5925.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    1398 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    1345 mg
  • Nátrium
    2757 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    375.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    499.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    760 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    269 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    549 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2498 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    3471 micro
Összesen 3191 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1031 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 228 kcal

Elkészítés

pizzatésztához

  1. Az élesztőt langyos cukros tejbe morzsoljuk, és elkeverjük. Felfuttatjuk. Ezután a liszthez öntjük, és hozzámérjük az olajat, majd a langyos vizet. Jól kidolgozzuk a tésztát.
  2. Felületét megkenjük olajjal és letakarva meleg helyen 40 percig kelesszük. (Én ezt a műveletet egy kenyérsütőgép dagasztó programjával végzem el.)

töltelék

  1. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, és beletéve a lisztet világos rántást készítünk. Ezután felengedjük 1 dl tejjel, és kevergetve besűrítjük. A sonkát vékony csíkokra vágjuk, a mozzarella sajtot felkockázzuk. A bazsalikomot finomra vágjuk.
  2. A pizzatésztát három felé vágjuk, és egyenként átgyúrjuk, majd cipócskákat formálunk belőlük.
  3. A cipókat egyenként, lisztezett deszkán vékony kör alakúra nyújtjuk. A körök felét megkenjük besamel mártással. Rászórjuk a sonkát, a mozzarella sajtot, és gazdagon meghintjük vágott bazsalikommal. A töltelékekre hajtjuk a tészta másik felét. Széleit lenyomkodjuk. Sütőlemezre tesszük.

tetejére

  1. A paradicsompürét felengedjük vízzel, és összefőzzük a cukorral, sóval és a fűszerekkel. Amikor kész, kiszedjük belőle a hagymát, a babérlevelet.
  2. Ezzel a fűszeres, paradicsomos pizzaszósszal gazdagon megkenjük a sütőlemezen várakozó töltött pizzákat. Egy-két bazsalikom levéllel díszítjük, és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Langyosan tesszük asztalra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40

Kipróbáltuk a különleges töltött pizzát. Nálunk nagy sikert aratott.  Bátran ajánlom a pizzakedvelőknek!

További receptek

Autentikus calzone

A calzone igazából a töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi változatos módon tölthetünk meg. A hagyományos olasz pizzazsebecske ricottával, mozzarellával és ...

Gerzsenyi Flóra

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...