r
Nosalty Logó

Töltött pizza kolbásszal

NS
Töltött pizza kolbásszal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

1361
Kalória
49.7g
Fehérje
126.7g
Szénhidrát
71g
Zsír
174.2g
Víz
280g
Koleszterin
5.3g
Élelmi rost
8g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1361 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4084 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 261 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.7 g

Zsír

  • Összesen
    71 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3450.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    452 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    495 mg
  • Nátrium
    2356 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    126.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    174.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 1361 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.2 g

Zsír

  • Összesen
    213.1 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    840 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10351.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    1356 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1486 mg
  • Nátrium
    7068 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    380 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    522.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    919 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    472 micro
  • Kolin:
    561 mg
  • Retinol - A vitamin:
    908 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    827 micro
Összesen 4084 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 261 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet langyosra melegítem, majd kb. 0,5 dl-ben felfuttatom az élesztőt egy pici cukorral.
  2. A felfuttatott élesztőt összedolgozom a liszttel, a tojással, a sóval, az olajjal, a maradék tejjel, és egy kis oregánóval. Jól összegyúrom az alapanyagokat.
  3. Ezután kb. 30 percig kelesztem.
  4. Ebből a mennyiségből 6 pizzát szoktam készíteni. A tésztáthatfelé osztom, kör alakúra kinyújtom, majd betöltöm a tetszőleges töltelékkel. Én a fent leírt tejfölös-hagymás-kolbászos töltelékkel szeretem.
  5. A betöltött pizzákat még kb. 15 percig kelesztem. Ezután a tetejét megkenem tojással, megszórom reszelt sajttal.
  6. Sütőpapíros tepsire teszem őket, majd 180-200 fokos előmelegített sütőben készre sütöm.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezt a receptet Andi konyhája oldalán találtam. Már sokszor elkészítettem, és mindig ugyanolyan finom! :)

További receptek

Autentikus calzone

A calzone igazából a töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi változatos módon tölthetünk meg. A hagyományos olasz pizzazsebecske ricottával, mozzarellával és ...

Gerzsenyi Flóra

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek