Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Calzone hús nélkül

Calzone hús nélkül
Calzone hús nélkül
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csak egy Catan (stratégiai társasjáték) partira hívtuk a barátainkat, és vacsorára készítettem nekik calzonét, vagyis töltött pizzát. Máskor a gyerekeknek készítek reggelire vagy tízóraira.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Finom meggyes-joghurtos gyümölcsteával fogyasztottuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos víz egy részével felfuttatjuk, egy csipet sót és cukrot adunk hozzá.
  2. Egy nagy tálba tesszük a lisztet, az olajat, a cukrot és a sót.
  3. Hozzáadjuk az élesztőt és a maradék vizet.
  4. Összeállítjuk a tésztát.
  5. Addig kell dagasztani, amíg könnyen elválik a kezünktől és a táltól is.
  6. Langyos helyen 1 órán át kelesztjük.
  7. A hagymát apróra vágjuk, hozzákeverjük a sót, borsot és oregánót.
  8. A kápia paprikát is kockára vágjuk.
  9. A  sajtot, a vajat  nyolc részre osztjuk, mert nyolc calzone fog készülni.
  10. Ha megkelt a tészta, azt is nyolc részre osztjuk.
  11. Egyenként kerek pizzaformát nyújtunk belőle, és az egyik felére ráhalmozzuk a töltelék hozzávalóit. (Nem számít milyen sorendben.)
  12. Ezután a tésztát félbe hajtjuk, és a szélét feltekerjük
  13. Egy egész tojást jól elkeverünk, és megkenjük a calzonék tetejét.
  14. Hústűvel vagy fogvájóval megszurkáljuk, hogy a gőz sütés közben kijöjjön.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 14 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 464
elküldve: 5
receptkönyvben: 318
elkészítve: 2/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Bogi   :o)

Mióta szakács: 2010.03.04.
105 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pizza
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

töltött pizza hús nélkül, zöldséges sajtos calzone, húsmentes calzone

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Majam
Majam / Majam Wed, 2014-01-15 08:34

Szia Bogi!

Hová kerül a vaj és a sajt a töltelék alapanyagok közül?

M.

Bia
Bogi :o) / Bia Wed, 2014-01-15 14:42

Szia! A vajat és a sajtot a többivel együtt töltsd a tésztába.Üdvözlettel:Bogi

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2012-04-03 07:01

Hozzád ragadt vagy a tepsihez?A tepsit olajozzuk,a tésztát lisztezzük:)Örülök hogy ízlett.
Üdv:Bogi

almassuti
almassuti Sun, 2012-04-01 14:20

hú ez fini lett:) legközelebb sztem paradicsomos alapot csinálok és teszek füstölt sajtot is hogy kicsit "erősebb" legyen...)

almassuti
almassuti Sun, 2012-04-01 13:38

hát nekem még a sütőben most nő akkorára mint állat:) és totál hozzámragadt, alig bírtam szétszedni..mit szoktál ezzel csinálni? beliszteztem persze, hogy működjön...remélem fini lesz..

741
finomliszt 1 kg
olívaolaj 4 ek
élesztő 5 dkg
1 ek
cukor 1 teáskanál
víz 6 dl
lila hagyma 3 közepes fej
kápia paprika 3 db
vaj 10 dkg
trappista sajt 20 dkg
csemegekukorica 30 dkg
bazsalikom 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 1 db