r
Nosalty Logó

Calzone hús nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Calzone hús nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 740 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5918 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 199 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1321.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    692 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    202 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    644 micro
  • β-crypt
    224 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 740 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    177.4 g

Zsír

  • Összesen
    190 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    641 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10568.5 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    391 mg
  • Kálcium
    1615 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    473 mg
  • Foszfor
    2503 mg
  • Nátrium
    5537 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    875.5 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    1616.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1882 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    416 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1023 micro
  • Kolin:
    412 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1374 micro
  • α-karotin
    107 micro
  • β-karotin
    5154 micro
  • β-crypt
    1796 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2516 micro
Összesen 5918 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 199 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a langyos víz egy részével felfuttatjuk, egy csipet sót és cukrot adunk hozzá.
  2. Egy nagy tálba tesszük a lisztet, az olajat, a cukrot és a sót.
  3. Hozzáadjuk az élesztőt és a maradék vizet.
  4. Összeállítjuk a tésztát.
  5. Addig kell dagasztani, amíg könnyen elválik a kezünktől és a táltól is.
  6. Langyos helyen 1 órán át kelesztjük.
  7. A hagymát apróra vágjuk, hozzákeverjük a sót, borsot és oregánót.
  8. A kápia paprikát is kockára vágjuk.
  9. A sajtot, a vajat nyolc részre osztjuk, mert nyolc calzone fog készülni.
  10. Ha megkelt a tészta, azt is nyolc részre osztjuk.
  11. Egyenként kerek pizzaformát nyújtunk belőle, és az egyik felére ráhalmozzuk a töltelék hozzávalóit. (Nem számít milyen sorendben.)
  12. Ezután a tésztát félbe hajtjuk, és a szélét feltekerjük
  13. Egy egész tojást jól elkeverünk, és megkenjük a calzonék tetejét.
  14. Hústűvel vagy fogvájóval megszurkáljuk, hogy a gőz sütés közben kijöjjön.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 14 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13010
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 08.

Ajánló

Finom meggyes-joghurtos gyümölcsteával fogyasztottuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csak egy Catan (stratégiai társasjáték) partira hívtuk a barátainkat, és vacsorára készítettem nekik calzonét, vagyis töltött pizzát. Máskor a gyerekeknek készítek reggelire vagy tízóraira.

Hozzászólások

almassuti

hát nekem még a süt?ben most n? akkorára mint állat:) és totál hozzámragadt, alig bírtam szétszedni..mit szoktál ezzel csinálni? beliszteztem persze, hogy m?ködjön...remélem fini lesz..

almassuti

hú ez fini lett:) legközelebb sztem paradicsomos alapot csinálok és teszek füstölt sajtot is hogy kicsit "er?sebb" legyen...)

Törölt felhasználó

Hozzád ragadt vagy a tepsihez?A tepsit olajozzuk,a tésztát lisztezzük:)Örülök hogy ízlett. Üdv:Bogi

Majam

Szia Bogi! Hová kerül a vaj és a sajt a töltelék alapanyagok közül? M.

Törölt felhasználó

Szia! A vajat és a sajtot a többivel együtt töltsd a tésztába.Üdvözlettel:Bogi

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 retro kiegészítő a nagymama konyhájából, ami ma is menő

Emlékszel még arra, milyen volt a nagymama konyhája? Cirádás díszítéssel megfestett tányérok, furcsa mintával hímzett feliratos falvédő, színes szalagfüggöny – a sort pedig még vagy egy tucat régi kiegészítővel tudnánk folytatni. Vajon ezek a dolgok tényleg divatjamúltak már, vagy egy kis kreativitással akár még egy mai, modern konyhát is fel tudnak dobni?