Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgundi oldalas Marcsiseftől

Burgundi oldalas Marcsiseftől
Burgundi oldalas Marcsiseftől
120 perc / előkészület: 30 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Burgundi oldalas bab nélkül is nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

A pácoláshoz

Az elkészítéshez

ajánlat

Burgonyapürével vagy krokettel kínálhatjuk. Jó étvágyat kívánok!

 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Húst megmossuk, a csontok mentén feldaraboljuk és egy mélyebb tálba tesszük. 1 fej hagymát, 4 gerezd fokhagymát meghámozzuk, felaprózzuk, majd a borssal, koriandermaggal, borókabogyóval, babérlevéllel és a borral együtt a húshoz adjuk. A tálat lezárjuk, 1-2 napra betesszük a hűtőszekrénybe, többször megforgatjuk.
  2. Felhasználás előtt a húst leszűrjük (a páclét megtartjuk).
  3. Nagyobb, mélyebb serpenyőben felforrósítjuk a zsírt, és a hús mindkét oldalát hirtelen átsütjük, kivesszük, félretesszük. 
  4. A megtisztított zöldségeket felaprítjuk,1 fej hagymát finomra vágunk és a hús zsírjában megpirítjuk. 
  5. Hozzáadjuk a paradicsompürét, kakukkfüvet, 2 gerezd apróra vágott fokhagymát, sót. Erre a zöldségágyra helyezzük a húsdarabokat, páclével felöntjük, hogy ellepje, majd fedő alatt puhára pároljuk. Elfőtt levét maradék páclével pótoljuk. Ha a hús puha, tálalhatjuk. 
  • költség: 2200 Ft
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 336
elküldve: 0
receptkönyvben: 53
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertésoldalas burgundi módra, vörösboros sertésoldalas, pácolt sertésoldalas

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

769
sertésoldalas 1 kg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 4 gerezd
bors 10 szem
koriandermag 2 dkg
borókabogyó 5 db
babérlevél 1 db
száraz vörösbor 5 dl
sárgarépa 20 dkg
fehérrépa 20 dkg
zeller 10 dkg
sertészsír 2 ek
sűrített paradicsom 1 ek
kakukkfű 0.5 kk
0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd