r
Nosalty Logó

Burgundi marha

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Burgundi marha
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 813 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 4073 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 87 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    55.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1435.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    699 mg
  • Nátrium
    401 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    632.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    634 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    320 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    1983 micro
  • β-karotin
    5785 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2762 micro
  • Lut-zea
    1165 micro
Összesen 813 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    279.4 g

Zsír

  • Összesen
    152.4 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7176.9 g
  • Cink
    78 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    745 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    546 mg
  • Foszfor
    3494 mg
  • Nátrium
    2006 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    274.6 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    3162.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3170 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    34 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    356 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    1600 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    91 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    548 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    349 micro
  • α-karotin
    9916 micro
  • β-karotin
    28924 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13810 micro
  • Lut-zea
    5824 micro
Összesen 4073 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    214 micro
  • β-karotin
    624 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    298 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 87 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst minden hártyától, íntól megtisztítjuk, 3x3 cm-es kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, kevés olajon serpenyőben megpirítjuk, míg a külseje meg nem barnul (3-4 perc). Egyszerre csak kisebb mennyiséget pirítsunk, hogy ne párolódjon, hanem süljön. Ha megpirult, rászórjuk a lisztet, azzal is pirítjuk egy percig, majd felöntjük a marhahúslevessel.
  2. Áttesszük a húst és a levet egy kellően nagy öntöttvas lábasba.
  3. A serpenyőbe újra 1 kanál olajat töltünk, és rátesszük a vöröshagymát, karamellizáljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és a felkockázott bacont, és együtt pirítjuk őket.
  4. Ha kész, ezt is a húsos edénybe tesszük. Adunk hozzá babérlevelet, zöldborsót, kakukkfüvet, a zellert, répát, petrezselymet, gyöngyhagymát, paradicsompürét és az üveg vörösborral felöntjük, hogy ellepje a húst.
  5. 230 fokra előmelegített sütőbe tesszük lefedve. Amikor el kezd forrni, a hőmérsékletet lecsökkentjük 150 fokra, így gyöngyözve sütjük legalább 2-2,5 órát, miközben olykor ellenőrizzük, nem párolgott-e el a leve. Ha szükséges húslevessel vagy vörösborral pótoljuk. Mikor már a hús megpuhult, a negyedekre vágott gombát is hozzáadjuk, és további fél órát forraljuk alacsony hőfokon.
  6. Köretként petrezselymes burgonyát kínálunk hozzá.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 200
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 71
  • Össznézettség: 43861
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Burgundi marha
Évi néni 1830 recept

A boeuf bourguignon receptjét Ainsley Harriott brit bbc tv-szakácstól láttam két napja és alig vártam, hogy jöjjön a hétvége, amikor ráérek elkészíteni. Nem az az étel, amelyiket csak össze lehet dobni, de a végeredmény minden fáradtságért kárpótol. Fenséges illat lengte be a konyhát már a főzés alatt is. Családomat mintha zsinóron húzták volna ki az ebédhez.

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek