Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borsós sertésragu

Borsós sertésragu
Borsós sertésragu
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha már unalmas a hagyományos pörkölt, akkor ezt a receptet ajánlom.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Ha valaki szereti a csípőset, rakhat bele erőspaprikát is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertéscombot megmossuk és kis kockákra vágjuk.
  2. Összevágjuk a hagymát és a fokhagymát, és olajon megüvegesítjük őket, és az íze kedvéért egy kis szalonnadarabot is teszünk hozzá. Aztán beletesszük a csíkokra vágott paprikát és paradicsomot. Kicsit összefőzzük.
  3. Ha a zöldségek már megpuhultak, beletehetjük a kis kockákra vágott húst. Borsozzuk, és ételízesítőt teszünk rá (így a só már felesleges). Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és fedő alatt 45 percig főzzük.
  4. Ha a hús már ennyi idő alatt puha, akkor hozzáadhatjuk a fagyasztott zöldborsót és a babérlevelet. Vizet öntünk rá (kb 1 dl), és addig főzzük fedő alatt, míg a borsó is puha lesz.
  5. Ezután belekeverjük a kis dobozos tejfölt, és fodros kockatésztával tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 22 458
elküldve: 4
receptkönyvben: 299
elkészítve: 12/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Réka-

Mióta szakács: 2011.11.01.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldborsós sertéscomb, borsós sertéshús kockatésztával, tejfölös-zöldborsós sertésragu

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nette
Nette Thu, 2015-02-05 19:23

Nagyon finom lett, köszönöm a receptet! Ilyet sűrűn fogok csinálni! Üdv.

Nette
Nette Sun, 2014-07-13 15:48

Elkészítettem, finom lett nagyon. Köszönöm a receptet! Üdv.

Tarackos
Tarackos / Tarackos Thu, 2012-08-02 11:34

Itt is ételízesítő.....friss zöldborsóból szabad elkészíteni vagy csak fagyasztottból az igazi?

998
sertéscomb 0.5 kg
füstölt szalonna 5 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
paprika 1 közepes db
paradicsom 2 közepes db
zöldborsó 10 dkg
tejföl 175 g
napraforgó olaj 3 ek
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 2 db