r
Nosalty Logó

Gombás bolognai csirkeragu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
vujutka
Gombás bolognai csirkeragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 927 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3708 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1654.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    709 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    321 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    822 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    25888 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 927 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    188.1 g

Zsír

  • Összesen
    111.5 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    475 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6617.2 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    470 mg
  • Kálcium
    1318 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    584 mg
  • Foszfor
    2836 mg
  • Nátrium
    1344 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    501.5 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1284.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    833 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1398 micro
  • Kolin:
    481 mg
  • Retinol - A vitamin:
    557 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    3289 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    103550 micro
  • Lut-zea
    383 micro
Összesen 3708 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4256 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst felkockázzuk kis kockákra.
  2. A gombákat vastag szeletekre szeljük, majd azokat kisujjnyi vastagságúra hagyjuk. Ha aprók a gombák, akkor elég negyedelni.
  3. A hagymát, fokhagymát is apró kockákra vágjuk, majd olívaolajat hevítünk, és a szokásos módon a hagymát megdinszteljük. Majd a húst rátesszük és pirítjuk, kicsit sózzuk, borsozzuk.
  4. Ezután tegyük bele a gombákat, pirítsuk még 1-2 percig, majd öntsük rá a paradicsomot és még annyi vizet, hogy bőven ellepje. Fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal, kakukkfűvel.
  5. Ha túl hangsúlyosnak érezzük a paradicsom ízét, cukrot tegyünk bele. Addig főzzük, míg meg nem puhul a hús, ez maximum 30 perc.
  6. Eközben főzzünk tésztát hozzá.
  7. Majd ha kész, reszelt sajttal és friss bazsalikommal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3055
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás bolognai csirkeragu
vujutka 15 recept

Néha valami másra vágyom, mint egy sima, darált húsos bolognai. Így született ez a változat. Készíthető sertéshúsból is, csak abban az esetben a gombát később tegyük bele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek