Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás bolognai csirkeragu

Gombás bolognai csirkeragu
Gombás bolognai csirkeragu
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Néha valami másra vágyom, mint egy sima, darált húsos bolognai. Így született ez a változat. Készíthető sertéshúsból is, csak abban az esetben a gombát később tegyük bele.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst felkockázzuk kis kockákra.
  2. A gombákat vastag szeletekre szeljük, majd azokat kisujjnyi vastagságúra hagyjuk. Ha aprók a gombák, akkor elég negyedelni.
  3. A hagymát, fokhagymát is apró kockákra vágjuk, majd olívaolajat hevítünk, és a szokásos módon a hagymát megdinszteljük. Majd a húst rátesszük és pirítjuk, kicsit sózzuk, borsozzuk.
  4. Ezután tegyük bele a gombákat, pirítsuk még 1-2 percig, majd öntsük rá a paradicsomot és még annyi vizet, hogy bőven ellepje. Fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal, kakukkfűvel.
  5. Ha túl hangsúlyosnak érezzük a paradicsom ízét, cukrot tegyünk bele. Addig főzzük, míg meg nem puhul a hús, ez maximum 30 perc.
  6. Eközben főzzünk tésztát hozzá.
  7. Majd ha kész, reszelt sajttal és friss bazsalikommal tálaljuk.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 623
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

vujutka

Mióta szakács: 2012.06.03.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás-paradicsomos csirkeragu, olaszos csirkeragu tésztával, paradicsomos csirkeragu tésztával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

927
csirkecomb 600 g
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 5 gerezd
sűrített paradicsom 360 g
csiperkegomba 600 g
olívaolaj 1 ek
kakukkfű 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
cukor 2 ek
tészta 500 g
trappista sajt 15 dkg