Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgundi babos oldalas Marcsiseftől

Burgundi babos oldalas Marcsiseftől
Burgundi babos oldalas Marcsiseftől
195 perc / előkészület: 45 perc sütés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A babot, az oldalast, a füstölt húst imádjuk. A Pataki tál pedig már nagyon várta, hogy újra munkába állhasson. Beírtam a keresőbe, és megbíztam, nézzen utána, hogy ezek így együtt milyen finomságot kínálnak. A sok receptből ezt találtam a legszimpatikusabbnak. A fáma szerint Lajos Mari jegyezte először. Az eredmény minden várakozást felülmúlt. Köszönöm.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tálaláskor a tetejére lilahagymát kockázhatunk. Friss kenyeret kínálunk hozzá. Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző nap a megmosott babot, a felszeletelt füstölt sonkát  hideg vízbe áztatjuk.
  2. Másnap hideg vízbe, kb.1-1,5 órára beáztatjuk a Pataki tálat.
  3. A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymát, sárgarépát karikára, a zellergumót apró kockára, a fokhagymát pedig finomra vágjuk.
  4. A sertésoldalast csontok mellet feldaraboljuk, sózzuk, és mindkét oldalát két evőkanálnyi zsíron hirtelen átsütjük, majd Pataki tál aljába helyezzük erre kerül a feldarabolt füstölt sonka, amire a lecsöpögtetett babot terítjük.
  5. A vissza maradt zsiradékon kb 5 percig pirítjuk a zöldségeket,  kivesszük a zsírból és a bab tetejére terítjük.
  6. A zsírba öntjük a paradicsompürét, a bort, sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a babérleveleket,  hozzáöntjük a vizet pár percig forraljuk.
  7. Hagyjuk, hogy kicsit hűljön, majd beleöntjük a Pataki tálba, lefedjük, mehet a hideg sütőbe, amit ekkor kapcsolunk (gyújtunk) be, és beállítjuk a hőfokot.
  8. Mielőtt a bab teljesen megpuhul, előtte úgy 5 perccel megszórjuk egy- egy csipet kakukkfűvel, borsikafűvel.
  9. Ha a hús is és a bab is megpuhult, tálalhatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2400 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 11 353
elküldve: 4
receptkönyvben: 186
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: római tál receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

babos egytálétel, burgundi oldalas, oldalas babbal

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Asfissia
Asfissia Thu, 2016-09-15 20:27

A bab a már kifőtt,vagy a száraz mennyiség? Illetve a sonkát ki kell főzni előbb?

2VerAgi2
Ágicámdrágám / 2VerAgi2 Tue, 2012-10-02 16:12

Igen ez Lajos Mari receptje,már többször csináltam,finom,de nagyon laktató:))))Nekem szaftosabb lett . Bátran ki lehet próbálni.Üdv.Ági

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Tue, 2012-10-02 19:45

Kedves Ági!
Örülök,hogy hasonló az ízlésünk és, hogy igazoltad ennek az ételnek finomságát.
Üdv: Marcsi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2012-03-27 18:27

Kedves Marcsisef!

Nagyon guszta, Pataki tálam van, a recept elmentve.:-)))
Nagyon finomnak látszik.:-))
Szép tavaszi hetet kívánok!
Éva-Anyóca

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Tue, 2012-03-27 20:14

Kedves Éva Anyóca!
Igen nagyon finom, úgy, hogy áztathatod a Pataki táladat!
Kellemes hetet kívánok!
Üdv: Marcsi

918
sertésoldalas 80 dkg
kötözött sonka 40 dkg
fehérbab 30 dkg
sárgarépa 20 dkg
zeller 10 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 3 gerezd
sűrített paradicsom 3 dkg
száraz vörösbor 1 dl
víz 1 dl
babérlevél 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
borsikafű 0 ízlés szerint
sertészsír 2 ek