Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Oldalas lusta módra

Oldalas lusta módra
Oldalas lusta módra
325 perc / előkészület: 25 perc sütés: 300 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezzel a recepttel többféle megoldást szeretnék kínálni: az elnevezés onnan adódik, hogy lényegében az előkészítést követően a sütés befejeztéig nincs teendőnk, akár el is mehetünk otthonról, mire megérkezünk, elkészül a ragyogó sült. Másrészről pedig a hosszú sütési idő révén az oldalasból majdnem az összes zsírt kisütjük, így megmarad a szaftos, ízletes hús. Semmilyen más sütési móddal nem kapunk ilyen pompás sült oldalast.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kezdőknek és kevés időt konyhában töltők számára is ideális, mivel egyszerűen elkészíthető, és odafigyelést nem igénylő készítésről van szó. Miután a lassú sütés során a zsírtartalma nagy részét elveszíti a hús, bátran ajánlom azoknak is, akik azért nem kedvelték idáig az oldalast, mert zsíros volt nekik. Ezzel a módszerrel nincs tévedés, ragyogó sült a végeredmény.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyákat hámozzuk meg, majd konyhai gyaluval szeleteljük fel vékonyan. A megtisztított vöröshagymát is szeleteljük fel, a fokhagymát pedig zúzzuk össze. Egy sütőtepsit vékonyan zsírozzunk ki.
  2. Fektessük a tepsibe a burgonyákat, hogy félig fedjék egymást. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg fűszerpaprikával, majd tegyünk rá hagymakarikákat és fokhagymát. Erre megint egy sor burgonya, fűszerek, hagyma, fokhagyma, és így tovább, amíg el nem fogy. Ez lesz az alap és a köret is, erre fogjuk fektetni az előkészített oldalast.
  3. Az oldalassal mindössze annyi teendőnk van, hogy alaposan fűszerezzük be sóval, borssal és őrölt köménnyel. Nem kell megijedni, bátran bánjunk a fűszerekkel. Végül öntsük a burgonyára az alaplevet, és tegyük a tepsit előmelegített sütőbe.
  4. Süssük 150 fokon öt órán keresztül. Ha ez idő alatt a sültet nem hagyjuk magára, félidőben a húst megfordíthatjuk, így teteje nem fog kérgesedni. Azonban ha szeretjük kérgesen is a sültet, további teendőnk nincs vele.
  5. A sütés befejeztével a húst pihentessük kb. tíz percet, majd a bordacsontok mentén vágjuk fel. Tálaljuk a burgonyával és házi savanyúsággal.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 35
össznézettség: 19 413
elküldve: 2
receptkönyvben: 113
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

oldalas vele sült krumplival, fűszeres oldalas krumplival

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

847
sertésoldalas 1.2 kg
vöröshagyma 3 közepes db
fokhagyma 1 közepes fej
burgonya 1.25 kg
marha alaplé 6 dl
sertészsír 1 ek
fűszerpaprika 2 ek
fekete bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint