Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyás fahéjas csiga Tang zhonggal készítve

Burgonyás fahéjas csiga Tang zhonggal készítve
Burgonyás fahéjas csiga Tang zhonggal készítve
76 perc / előkészület: 40 perc főzés: 1 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kaptam egy jó pogácsa receptet, és gondoltam, hogy ötvözöm a tang zhong technikával, de nem pogácsa lett belőle, hanem fahéjas csiga, mivel a fiam ezt kívánta. Már megsült, annyira várom, hogy kihűljön!

hozzávalók / 6 adag

Kelt tészta

Tang Zhong

ajánlat

A tang zhongot elkészíthetjük előtte való este, és kihűlten keverjük a liszthez.

Szólj hozzá!

elkészítés

Kelt tészta

  1. Az élesztőt morzsoljuk el 1 dl cukros, meleg tejben, és futtassuk fel.
  2. A lisztet kimérjük, egy nagyobb tálba öntjük. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, a Tang Zhongot és jól dolgozzuk ki a tésztát, majd kelesszük a duplájára.
  3. Lisztezett deszkára öntsük, osszuk 2 részre, kinyújtjuk, megkenjük vajjal, megszórjuk kristálycukorral és bőven fahéjjal. Jó szorosan csavarjuk fel, és vágjuk 1,5-2 cm-es csigákra.
  4. Papírral kibélelt tepsibe rakjuk, spricceljük meg olajjal, és kelesszük még legalább 25-30 percig.
  5. Előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.

Tang Zhong

  1. Mérjük ki kanállal a 2,5 ek lisztet egy kisebb fazékba, majd 2,5 dl víz és tej keverékével keverjük csomómentesre, és főzzük sűrűre, legalább 1 percig.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 798
elküldve: 4
receptkönyvben: 36
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fahéjas csiga, kelt csiga, tang zhonggal készített fahéjas csiga

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

inci1
inci1 Sun, 2014-02-09 19:36

Kedves Helena26!
Mire teszed a tang zhongot?
Üdvözlettel: Inci1

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2013-11-25 20:49

Nagyon nagyon szépek. Gratulálok! Sose próbáltam még csigát burgonyás kelt tésztából, de úgy érzem, itt az ideje. :)
Üdvözlettel: Fahéj

helena26
helena26 / helena26 Tue, 2013-11-26 19:25

Kedves Fahéj!
Köszönöm szépen ! Fánkot is burgonyával készítem,mert puhább . A kelt kalácsokba meg már rendszeresen használom a tang zhongot is. Ajánlani tudom,mert nagyon finom volt.
Üdvözlettel :Helena

1246
finomliszt 100 dkg
tojás 1 db
friss élesztő 42 g
tej 3 dl
1 csipet
burgonya 3 db
sütőpor 1 csomag
napraforgó olaj 1.5 dl
vaj 20 dkg
fahéj 2 ek
cukor 15 dkg
tej 1 dl
víz 1.5 dl
finomliszt 3 evőkanál