r
Nosalty Logó

Burgonyás fahéjas csiga Tang zhonggal készítve

helena26
Burgonyás fahéjas csiga Tang zhonggal készítve
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Kelt tészta

Tang Zhong

1246
Kalória
22.7g
Fehérje
169.8g
Szénhidrát
52.3g
Zsír
92g
Víz
101.7g
Koleszterin
6.6g
Élelmi rost
28.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Kelt tészta

Tang Zhong

Összesen 1246 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Kelt tészta

Tang Zhong

Összesen 7477 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Kelt tészta

Tang Zhong

Összesen 301 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1073 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    169.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    92 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 1246 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.1 g

Zsír

  • Összesen
    313.6 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6437.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    377 mg
  • Kálcium
    1673 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    2736 mg
  • Nátrium
    1293 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1018.6 g
  • Cukor
    171 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    552 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1446 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    664 micro
  • Kolin:
    330 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1419 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    465 micro
Összesen 7477 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 301 kcal

Elkészítés

Kelt tészta

  1. Az élesztőt morzsoljuk el 1 dl cukros, meleg tejben, és futtassuk fel.
  2. A lisztet kimérjük, egy nagyobb tálba öntjük. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, a Tang Zhongot és jól dolgozzuk ki a tésztát, majd kelesszük a duplájára.
  3. Lisztezett deszkára öntsük, osszuk 2 részre, kinyújtjuk, megkenjük vajjal, megszórjuk kristálycukorral és bőven fahéjjal. Jó szorosan csavarjuk fel, és vágjuk 1,5-2 cm-es csigákra.
  4. Papírral kibélelt tepsibe rakjuk, spricceljük meg olajjal, és kelesszük még legalább 25-30 percig.
  5. Előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.

Tang Zhong

  1. Mérjük ki kanállal a 2,5 ek lisztet egy kisebb fazékba, majd 2,5 dl víz és tej keverékével keverjük csomómentesre, és főzzük sűrűre, legalább 1 percig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 1 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Kaptam egy jó pogácsa receptet, és gondoltam, hogy ötvözöm a tang zhong technikával, de nem pogácsa lett belőle, hanem fahéjas csiga, mivel a fiam ezt kívánta. Már megsült, annyira várom, hogy kihűljön!

Nosalty stories

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek