r
Nosalty Logó

Burgonyás fahéjas csiga Tang zhonggal készítve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Burgonyás fahéjas csiga Tang zhonggal készítve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Kelt tészta

Tang Zhong

Összesen 1246 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Kelt tészta

Tang Zhong

Összesen 7477 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Kelt tészta

Tang Zhong

Összesen 301 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1073 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    92 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 1246 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.1 g

Zsír

  • Összesen
    313.6 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6437.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    377 mg
  • Kálcium
    1673 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    2736 mg
  • Nátrium
    1293 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1018.6 g
  • Cukor
    171 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    552 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1446 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    664 micro
  • Kolin:
    330 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1419 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    465 micro
Összesen 7477 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 301 Kcal

Hozzávalók

Kelt tészta

Tang Zhong

Elkészítés

Kelt tészta

  1. Az élesztőt morzsoljuk el 1 dl cukros, meleg tejben, és futtassuk fel.
  2. A lisztet kimérjük, egy nagyobb tálba öntjük. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, a Tang Zhongot és jól dolgozzuk ki a tésztát, majd kelesszük a duplájára.
  3. Lisztezett deszkára öntsük, osszuk 2 részre, kinyújtjuk, megkenjük vajjal, megszórjuk kristálycukorral és bőven fahéjjal. Jó szorosan csavarjuk fel, és vágjuk 1,5-2 cm-es csigákra.
  4. Papírral kibélelt tepsibe rakjuk, spricceljük meg olajjal, és kelesszük még legalább 25-30 percig.
  5. Előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.

Tang Zhong

  1. Mérjük ki kanállal a 2,5 ek lisztet egy kisebb fazékba, majd 2,5 dl víz és tej keverékével keverjük csomómentesre, és főzzük sűrűre, legalább 1 percig.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3055
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 25.

Ajánló

A tang zhongot elkészíthetjük előtte való este, és kihűlten keverjük a liszthez.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Burgonyás fahéjas csiga Tang zhonggal készítve
helena26 458 recept

Kaptam egy jó pogácsa receptet, és gondoltam, hogy ötvözöm a tang zhong technikával, de nem pogácsa lett belőle, hanem fahéjas csiga, mivel a fiam ezt kívánta. Már megsült, annyira várom, hogy kihűljön!

Hozzászólások

Fahéj

Nagyon nagyon szépek. Gratulálok! Sose próbáltam még csigát burgonyás kelt tésztából, de úgy érzem, itt az ideje. :) Üdvözlettel: Fahéj

helena26

Kedves Fahéj! Köszönöm szépen ! Fánkot is burgonyával készítem,mert puhább . A kelt kalácsokba meg már rendszeresen használom a tang zhongot is. Ajánlani tudom,mert nagyon finom volt. Üdvözlettel :Helena

inci1

Kedves Helena26! Mire teszed a tang zhongot? Üdvözlettel: Inci1

helena26

Kedves Inci1! A tang zhongot beledolgozzuk a tésztába. Üdv.:Helena

Hozzávalók

Kelt tészta

Tang Zhong

Címlapról ajánljuk

„Csakis szívvel, lélekkel lehet finom ételeket az asztalra varázsolni" –...

A Nosalty-közösség nem lenne ugyanaz fáradhatatlan házi szakácsai nélkül, akik minden héten újabb receptekkel rukkolnak elő, ezzel is színesítve az oldalt. Ennek a lelkes csapatnak az egyik tagja Kard Éva "Gizi", aki HÚSBAVÁGÓ receptversenyünkön különdíjat nyert citromos-bazsalikomos patisszonkrémlevesével. Ő mesél most nekünk otthonról, konyháról és főzésről.

Nosalty

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.