Nosalty Logó

Dán fahéjas csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lúdanyó
Dán fahéjas csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 764 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3060 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 302 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    823.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    345 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.4 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 764 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.2 g

Zsír

  • Összesen
    100.1 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3294.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    792 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    1379 mg
  • Nátrium
    674 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    497.7 g
  • Cukor
    198 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    769 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    755 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    476 micro
Összesen 3060 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 302 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük, a nagy gáztepsit kibéleljük sütőpapírral.
  2. A vajat felolvasztjuk (pl. mikróban), és langyosra hűtjük.
  3. A lisztet összekeverjük az 5 dkg cukorral, sóval, sütőporral, szódabikarbónával.
  4. Hozzáadjuk a vajat (kb. 3 evőkanálnyit hagyjunk meg belőle), joghurtot, tejet, és gyorsan keverjük össze. Lehet fakanállal vagy kézzel, nagyon lágy tésztát fogunk kapni.
  5. Borítsuk ki egy jól belisztezett felületre, és nyújtsuk ki téglalap alakúra, jó vékonyra.
  6. Kenjük meg a megmaradt olvasztott vajjal, és szórjuk meg a fahéjjal összekevert 10 dkg cukorral.
  7. Tekerjük fel szorosan a hosszanti oldalánál indítva, majd vágjuk fel kb. 1 - 1,5 cm vastag szeletekre.
  8. A csigákat sorakoztassuk fel a tepsin, ne túl szorosan, mert nőni fognak.
  9. Kenjük meg a tetejüket a sűrített tejjel, és tegyük be a sütőbe őket.
  10. Légkeveréssel 15 perc alatt megsültek.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 32894
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Lúdanyó 11 recept

Nagyon finom és nagyon gyorsan elkészíthető sütemény, kezdők is nyugodtan próbálkozhatnak vele. A tetején a cukrozott, sűrített tej ropogós, karamelles réteggé sül. Stahl Judit Gyors édességek könyvében találtam, kicsit változtattam az eredeti recepten.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Isteni finom lehet! Amúgy is imádom a fahéjat, muszáj kipróbálnom a receptet! Köszi :)

Lúdanyó

Csak biztatni tudlak erre :) Köszönöm.

Lúdanyó

Tényleg az :) Remélem, hogy nektek is fog tetszeni!

Samy

Imádom a fahéjas csigát! :) Köszi a receptet! Üdv, Samy

Lúdanyó

Samy, nagyon szívesen :)

convecteur temporel

Én is megcsináltam ezt a könyvb?l, de nekem lényegesen több liszt kellett hozzá. illetve kb dupla adag sikeredett ki bel?le. Ezt leszámítva persze nekem is nagyon finom lett.

Lúdanyó

Nekem is sokkal több lett bel?le. Szerintem ha 6 darabra vágom, mint ahogy javasolja, akkor ehetetlenek lettek volna a csigák.

Törölt felhasználó

Köszönet a receptért! Kitün?, tápláló,gyors és finom uzsonnaétel készült így a 3 Picúromnak. Legközelebb a párom kedvéért- mivel nem szereti a fahéjat- kakaós és diós változatban is készítek. A tészta egyáltalán nem ragadt, 1 dl tejjel készítettem az 1,5 helyett, kit?n?en lehetett vele dolgozni.

Lúdanyó

Nagyon örülök, hogy ízlett nektek is! Kipróbáltam már én is kakaósan is, azzal is nagyon finom volt. Van aki sós sütihez használja ezt a tésztát, de úgy még nem próbáltam.

Törölt felhasználó

Nálunk is nagy sikert aratott! Köszönet a receptért!!! :)

Lúdanyó

örülök, hogy nektek is ízlett :))

Törölt felhasználó

Kedves Lúdanyó! Elkészítettem a dán fahéjas csigákat, némi módosítással: tejérzékeny lévén alternatív öszetev?kkel.Szívesen felraknám a receptet, hátha segíthetek másoknak vele. Hozzájárulsz? Nagyon finom lett, még ki sem h?lt, de már jócskán megcsappant a mennyisége...pedig rögtön dupla adagot készítettem! Ja, és életem els? csigája!!! :) Korábban már elkészítettem az eszkimó szeletet is, képzeld torta lett bel?le a Nagybátyám részére!Az is sikert aratott! Köszi a recepteket! Puzsi

Lúdanyó

Kedves Puzsi, nagyon örülök, hogy nálatok is sikert aratott. Köszönöm, hogy megkérdeztél, tedd fel nyugodtan a tejérzékeny változatot. Tetszik a torta ötlet is :) Lúdanyó

NovakAndi

Kedves Puzsi, kerestem a tejmentes receptet a receptjeidnél, de gondolom, nem tudtad feltenni. Nekem is így kellene elkészítenem, sokat segítenél, ha megmondanád, mivel helyettesítetted a tejes alapanyagokat. köszönöm el?re is, Andi

Törölt felhasználó

Szia Andi!! Kicsit el vagyok most havazva, hamarosan a leveledre is reagálok, de most itt egy gyors válasz. vaj- növényi margarin ( sparban kapható 100 %-os bio, az alpronak is van ilyen 100 %-ban növényi eredet? margarinja, a gazdaságosabb megoldás a LIGa margarin ) joghurt- szójajoghurt tej- rizs/zab/szójatej Amúgy a bemutatkozó szövegemben van néhány tipp a helyettesítésre!! Remélem még id?ben jött a segítség, jó sütést! Ja a sürített tejet, sima szójatejes locsolással oldottam meg, ezt egy kicsit cukrozhatod, bár ha jól emlékszem, azt most nem kellene er?ltetni...bár a nyírfacukor mehet ! :) Szép napot! Puzsi

NovakAndi

Köszönöm a gyors segítséget!!!

Chi00

Szia! Tegnap én is elkészítettem és mindenki tetszését elnyerte. Nagyon finom, és egyszer? édesség. Köszönöm a receptet! Szép napot! :)

Lúdanyó

Szia! Köszi a visszajelzést, örülök, hogy nektek is tetszett :) Lúdanyó

Törölt felhasználó

Fincsi lett!köszi

Lúdanyó

Örülök :)

taranikó

Nekünk is kedvencünk ez a csiga, legyen fahéjas, kakaós vagy pizzás. Én az eredeti recept szerint csinálom, 12 csiga van bel?le, iskolába, munkába vinni is szoktuk. Végre itt is süthetem, mert most hoztam szódabikarbónát magammal. Köszi, hogy felraktad a receptet.

Lúdanyó

Örülök, hogy nektek is bejön :)

Törölt felhasználó

Sziasztok! Szeretném kipróbálni a csigát, de jelenleg joghurt helyett csak tejföl van itthon. Szerintetek m?ködik azzal is, próbálta már valaki? Köszönöm

Lúdanyó

Szia, szerintem nyugodtan megpróbálhatod, arra figyelj, hogy nem biztos, hogy ugyanannyi lisztet vesz fel így a tészta.

Zsofia086

Szia,Ha csak graham lisztet használok, úgy is jó lesz?

Lúdanyó

Szia, én úgy nem próbáltam, de biztosan m?ködik, csak valószín?leg a vaj és a joghurt mennyiségén kicsit módosítani kell. A joghurtot növelném, mert a teljes ki?rlés? több folyadékot vesz fel.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek