Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas-kardamomos kanebullar

Fahéjas-kardamomos kanebullar
Fahéjas-kardamomos kanebullar
55 perc / előkészület: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Svéd péksüti reggelire, vagy délután tea, kockás takaró, és egy jó könyv mellé!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A kézmeleg tejbe beleteszünk egy teáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. A cukrot habosra keverjük a puha vajjal, majd hozzáadjuk a tojást és homogénre keverjük. Hozzáöntjük a felfuttatott tejet, csomómentesre keverjük, majd apránként hozzászitáljuk a lisztet is.
  3. Puha tésztát gyúrunk belőle, letakarjuk, és egy óra alatt duplájára kelesztjük.
  4. Ha megkelt, fél centi vastag téglalap alakú tésztát nyújtunk belőle. A tölteléket kikeverjük, majd rákenjük a tésztára. A tészta rövidebb oldalát 1/3-ig felhajtjuk, majd ráhajtjuk a másik harmadot. Óvatosan, hogy tartsuk a téglalap formát, kicsit kinyújtjuk.
  5. A rövidebbik oldalán két centi vékony csíkokat vágunk. Fogunk egy csíkot, és elkezdjük feltekerni a bal kezünk mutató és középső ujjára. Ha már csak a harmada van meg, akkor áthúzzuk a két ujjunk között, és bedugjuk a tésztacsomó aljába.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, pár centis távolságra egymástól, mert nőni fogjak.

A töltelékhez

  1. A puha vajhoz hozzáadjuk a fahéjat és a kardamomot, kikeverjük, majd rákenjük a tésztára

A szóráshoz

  1. 8. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 30-35 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 289
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
537 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
konyha: skandináv
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

kanebullar

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

933
finomliszt 45 dkg
vaj 10 dkg
tej 2.5 dl
élesztő 2.5 dkg
cukor 100 g
1 csipet
tojás 1 db
vaj 8 dkg
fahéj 2 ek
kardamom 1 ek
jégcukor 2.5 dkg
tojás 1 db