Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas csiga adelka05 konyhájából

Fahéjas csiga adelka05 konyhájából
Fahéjas csiga adelka05 konyhájából
90 perc / előkészület: 70 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egész család kedvence:)

hozzávalók / 10 adag

tészta

töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is vajalapot kell készítenünk. A vajat összegyúrjuk 20 dkg liszttel. 14 dkg-ot leveszünk belőle, és félrerakjuk a tésztához. A maradékból négyzetet formázunk, és hűtőbe tesszük.
  2. A tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, belerakjuk a cukrot és a tojássárgáját, majd jól összekeverjük. A maradék lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a maradék vajat és az élesztőt keveréket, majd jól összegyúrjuk. Deszkára borítjuk, cipót formázunk belőle, és keresztet vágunk a tetejébe, majd letakarva 30 percet pihentetjük.
  3. A megkelt tészta közepét hagyjuk kissé vastagabbra, négy irányban kinyújtjuk a tésztát, mint egy X-et. Helyezzük rá a vajalapot, és ráhajtogatjuk a tésztát. Elkezdjük kinyújtani a tésztát. Ha ez megvan, SZIMPLÁN behajtjuk a tésztát, ami annyit takar, hogy a tésztát széltében 3 részre osztjuk, 2/3-ig behajtjuk, majd a másik 1/3-ot ráhajtjuk a behajtott tésztára. Újra kinyújtjuk a tésztát, most pedig DUPLÁN fogjuk hajtogatni. A tésztát 4 részre osztjuk, 2 oldalról behajtjuk a feléig, majd újra félbehajtjuk. Hűtőben fél órát hagyjuk pihenni.
  4. A tésztát kinyújtjuk, és újra hajtogatunk rajta egy duplát, majd visszarakjuk a hűtőbe újabb fél órára.
  5. A tésztát kinyújtjuk, meglocsoljuk olvasztott margarinnal, megszórjuk a fahéjas cukorral, majd újra meglocsoljuk margarinnal, és óvatosan feltekerjük.
  6. 1 cm vastag szeleteket vágunk, tepsiben fél órát kelesztjük, majd 200 fokon addig sütjük, amíg szépen elkezd barnulni.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 608
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

adelka05

Mióta szakács: 2016.02.21.
7 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

a legfinomabb fahéjas csiga

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

905
finomliszt 1 kg
vaj 50 dkg
friss élesztő 50 g
cukor 10 dkg
10 g
tojássárgája 2 db
tej 5 dl
fahéj 40 g
cukor 40 g
margarin 10 dkg