r
Nosalty Logó

Fahéjas csiga adelka05 konyhájából

adelka05
Fahéjas csiga adelka05 konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

tészta

töltelék

905
Kalória
13.5g
Fehérje
96.7g
Szénhidrát
51.8g
Zsír
27.6g
Víz
150.9g
Koleszterin
5.2g
Élelmi rost
16.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 905 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 9045 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 380 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    51.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    780.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    96.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    440 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    427 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 905 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.9 g

Zsír

  • Összesen
    518.1 g
  • Telített zsírsav
    278 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    1509 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7805.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    373 mg
  • Kálcium
    1309 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    1555 mg
  • Nátrium
    4242 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    966.8 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

Víz

  • Összesen
    276.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4397 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    729 micro
  • Kolin:
    559 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4271 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1480 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    706 micro
Összesen 9045 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    11.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 380 kcal

Elkészítés

tészta

  1. Először is vajalapot kell készítenünk. A vajat összegyúrjuk 20 dkg liszttel. 14 dkg-ot leveszünk belőle, és félrerakjuk a tésztához. A maradékból négyzetet formázunk, és hűtőbe tesszük.
  2. A tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, belerakjuk a cukrot és a tojássárgáját, majd jól összekeverjük. A maradék lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a maradék vajat és az élesztőt keveréket, majd jól összegyúrjuk. Deszkára borítjuk, cipót formázunk belőle, és keresztet vágunk a tetejébe, majd letakarva 30 percet pihentetjük.
  3. A megkelt tészta közepét hagyjuk kissé vastagabbra, négy irányban kinyújtjuk a tésztát, mint egy X-et. Helyezzük rá a vajalapot, és ráhajtogatjuk a tésztát. Elkezdjük kinyújtani a tésztát. Ha ez megvan, SZIMPLÁN behajtjuk a tésztát, ami annyit takar, hogy a tésztát széltében 3 részre osztjuk, 2/3-ig behajtjuk, majd a másik 1/3-ot ráhajtjuk a behajtott tésztára. Újra kinyújtjuk a tésztát, most pedig DUPLÁN fogjuk hajtogatni. A tésztát 4 részre osztjuk, 2 oldalról behajtjuk a feléig, majd újra félbehajtjuk. Hűtőben fél órát hagyjuk pihenni.
  4. A tésztát kinyújtjuk, és újra hajtogatunk rajta egy duplát, majd visszarakjuk a hűtőbe újabb fél órára.
  5. A tésztát kinyújtjuk, meglocsoljuk olvasztott margarinnal, megszórjuk a fahéjas cukorral, majd újra meglocsoljuk margarinnal, és óvatosan feltekerjük.
  6. 1 cm vastag szeleteket vágunk, tepsiben fél órát kelesztjük, majd 200 fokon addig sütjük, amíg szépen elkezd barnulni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 70 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Az egész család kedvence:)

Nosalty stories

További receptek

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek