r
Nosalty Logó

Bundás csirkefalatok gyömbéres-chilis mázban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ági78
Bundás csirkefalatok gyömbéres-chilis mázban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A pácolt húshoz

A bundához

A mázhoz

Összesen 544 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A pácolt húshoz

A bundához

A mázhoz

Összesen 2165 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A pácolt húshoz

A bundához

A mázhoz

Összesen 181 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2134.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    1377 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.8 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    575 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 544 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.2 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    472 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8536.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    791 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    385 mg
  • Foszfor
    1686 mg
  • Nátrium
    5507 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    315.3 g
  • Cukor
    193 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    669.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    523 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 2165 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    707.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    191 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 181 Kcal

Hozzávalók

A pácolt húshoz

A bundához

A mázhoz

Elkészítés

A pácolt húshoz

  1. A csirkemellről eltávolítjuk a bőrt, és kicsontozzuk, majd kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk.
  2. A páchoz valókat egy tálba tesszük, elvegyítjük, hozzáadjuk a húst és alaposan összekeverjük. A bepácolt húst legalább 2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól átjárják.
  3. A mázhoz valókat a keményítő, a 3 ek víz és a szezámmag kivételével egy tálkában összekeverjük.
  4. Egy magas falú teflon serpenyőt felhevítünk, majd szárazon megpirítjuk benne a szezámmagot. Nem kell túl forrónak lennie, közepes láng, vagy egy kicsit erősebb pont megfelel. A szezámmagot addig pirítjuk, míg szép aranyszínű nem lesz, és kezdjük érezni az illatát. Ekkor gyorsan kiöntjük egy kis tálkába és félretesszük.
  5. A serpenyőt visszatesszük a tűzre, és beleöntjük az előzőleg összekevert mázalapot. Közepes lángon 5 percig gyöngyözve forraljuk.
  6. A keményítőt kikeverjük a vízzel és a mázhoz adjuk, jól elkeverjük, majd takarékra tesszük és míg a húst sütjük, hagyjuk, hogy szépen lassan besűrűsödjön (kb. 10-15 perc).
  7. Egy nagy edényben olajat hevítünk (bő olajban kell majd sütni a falatokat).
  8. A bundához valókat egy tálban összekeverjük, majd beleforgatjuk a húst úgy, hogy minden kockát jól bevonjon a sűrű tészta.
  9. Egy kanál segítségével egyenként az olajba tesszük őket. (Az olajnak nem kell nagyon forrónak lenni, különben a tészta gyorsan túlsül, míg a hús nyers maradhat. Hogy megfelelő-e az olaj hőmérséklete a sütéshez, kipróbálhatjuk, ha egy kis tésztát cseppentünk óvatosan bele. Ha szépen feljön az olaj tetejére és gyöngyözve sül, az olaj pont jó.) Én három adagban sütöttem ki a falatokat. Nem kell egyszerre sokat tenni az olajba, mert elhűti, és a tészta csak megszívja magát olajjal. Mikor minden falat feljött az olaj tetejére lefedjük, és kb. 2-3 percig fedő alatt sütjük. Ennyi idő alatt a hús szépen megpárolódik. A fedőt levesszük és további 1-2 percig sütjük, míg szép aranybarna nem lesz a színe.
  10. A kisült falatokat papírtörlőre szedjük.
  11. A besűrűsödött mázhoz adjuk a pirított szezámmag háromnegyedét (a többit díszítéshez használjuk), elkeverjük, óvatosan beleforgatjuk a csirkefalatokat, kicsit átmelegítjük és már tálalhatjuk is.
  12. Pirított hagymás, sült üvegtésztával tálaltam.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 28421
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mint ahogy már biztosan sokan olvastátok AzEszternél - aki sok finomsággal lepett már meg minket, és szeret utánajárni az ételek eredetének- ez az étel nem is kínai.:) De hát valljuk be őszintén, azért sokan szeretjük, még ha nem is abból a csodás országból származik, csak nekünk európaiaknak "sütötték" ki.:) Ez itt a saját "fejlesztésem". Sok-sok recept elolvasása és még több falat megkóstolása után arra jutottam, hogy én ezt így fogom elkészíteni. Előre szólok, de nem olyan az íze, mint a "jól bevált" gyorséttermi változatnak. Remélem, hogy azoknak, akik megkóstolják ízleni fog! A 'sárgabarack chutney almával és hagymával' elkészítését megtalálhatjátok a receptjeim között. A pirított hagymás sült üvegtészta is hamarosan felkerül. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzászólások (2)

SzalaiB

Isteni volt, az egész család imádta. Majdnem olyan íze, mint a kínai kajáldákba. A bunda sajnos nem olyan állagú, mint ott. Ott a máz ellenére is ropogós marad. Nem tudom mi a titka. Mondjuk a családot ez nem nagyon zavarta, mert eszméletlen finom volt. Igaz kicsit változtattam,mert méz és cukor helyett melaszt tettem bele,szerintem ez még jobban elmélyítette az ízét és chutney híján sárgabarack lekvárt és fokhagymát.... Köszönjük Barbara

Ági78

Szia Barbara! Szívesen! :D Nagyon örülök, hogy kipróbáltad és hogy ízlett Nektek! Igazán kedves T?led, hogy megírtad! Hát igen, a bunda nem olyan nagyon ropogós :) ez a rész még azóta is folyamatos fejlesztés alatt van. Hátha egyszer sikerül... Melasszal is biztos nagyon finom lett. Én még úgy nem próbáltam, de ha lesz itthon, majd gondolok rád és kipróbálom. Üdv: Ági

nekemannyima

állítólag jégkockát kell tenni a bundához!!!

Hozzávalók

A pácolt húshoz

A bundához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.