r
Nosalty Logó

Bundás csirkefalatok gyömbéres-chilis mázban

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Ági78
Bundás csirkefalatok gyömbéres-chilis mázban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A pácolt húshoz

A bundához

A mázhoz

Összesen 544 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A pácolt húshoz

A bundához

A mázhoz

Összesen 2165 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A pácolt húshoz

A bundához

A mázhoz

Összesen 181 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2134.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    1377 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.8 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    575 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 544 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.2 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    472 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8536.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    791 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    385 mg
  • Foszfor
    1686 mg
  • Nátrium
    5507 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    315.3 g
  • Cukor
    193 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    669.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    523 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 2165 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    707.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    191 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 181 Kcal

Hozzávalók

A pácolt húshoz

A bundához

A mázhoz

Elkészítés

A pácolt húshoz

  1. A csirkemellről eltávolítjuk a bőrt, és kicsontozzuk, majd kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk.
  2. A páchoz valókat egy tálba tesszük, elvegyítjük, hozzáadjuk a húst és alaposan összekeverjük. A bepácolt húst legalább 2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól átjárják.
  3. A mázhoz valókat a keményítő, a 3 ek víz és a szezámmag kivételével egy tálkában összekeverjük.
  4. Egy magas falú teflon serpenyőt felhevítünk, majd szárazon megpirítjuk benne a szezámmagot. Nem kell túl forrónak lennie, közepes láng, vagy egy kicsit erősebb pont megfelel. A szezámmagot addig pirítjuk, míg szép aranyszínű nem lesz, és kezdjük érezni az illatát. Ekkor gyorsan kiöntjük egy kis tálkába és félretesszük.
  5. A serpenyőt visszatesszük a tűzre, és beleöntjük az előzőleg összekevert mázalapot. Közepes lángon 5 percig gyöngyözve forraljuk.
  6. A keményítőt kikeverjük a vízzel és a mázhoz adjuk, jól elkeverjük, majd takarékra tesszük és míg a húst sütjük, hagyjuk, hogy szépen lassan besűrűsödjön (kb. 10-15 perc).
  7. Egy nagy edényben olajat hevítünk (bő olajban kell majd sütni a falatokat).
  8. A bundához valókat egy tálban összekeverjük, majd beleforgatjuk a húst úgy, hogy minden kockát jól bevonjon a sűrű tészta.
  9. Egy kanál segítségével egyenként az olajba tesszük őket. (Az olajnak nem kell nagyon forrónak lenni, különben a tészta gyorsan túlsül, míg a hús nyers maradhat. Hogy megfelelő-e az olaj hőmérséklete a sütéshez, kipróbálhatjuk, ha egy kis tésztát cseppentünk óvatosan bele. Ha szépen feljön az olaj tetejére és gyöngyözve sül, az olaj pont jó.) Én három adagban sütöttem ki a falatokat. Nem kell egyszerre sokat tenni az olajba, mert elhűti, és a tészta csak megszívja magát olajjal. Mikor minden falat feljött az olaj tetejére lefedjük, és kb. 2-3 percig fedő alatt sütjük. Ennyi idő alatt a hús szépen megpárolódik. A fedőt levesszük és további 1-2 percig sütjük, míg szép aranybarna nem lesz a színe.
  10. A kisült falatokat papírtörlőre szedjük.
  11. A besűrűsödött mázhoz adjuk a pirított szezámmag háromnegyedét (a többit díszítéshez használjuk), elkeverjük, óvatosan beleforgatjuk a csirkefalatokat, kicsit átmelegítjük és már tálalhatjuk is.
  12. Pirított hagymás, sült üvegtésztával tálaltam.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 416
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 29908
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mint ahogy már biztosan sokan olvastátok AzEszternél - aki sok finomsággal lepett már meg minket, és szeret utánajárni az ételek eredetének- ez az étel nem is kínai.:) De hát valljuk be őszintén, azért sokan szeretjük, még ha nem is abból a csodás országból származik, csak nekünk európaiaknak "sütötték" ki.:) Ez itt a saját "fejlesztésem". Sok-sok recept elolvasása és még több falat megkóstolása után arra jutottam, hogy én ezt így fogom elkészíteni. Előre szólok, de nem olyan az íze, mint a "jól bevált" gyorséttermi változatnak. Remélem, hogy azoknak, akik megkóstolják ízleni fog! A 'sárgabarack chutney almával és hagymával' elkészítését megtalálhatjátok a receptjeim között. A pirított hagymás sült üvegtészta is hamarosan felkerül. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

A pácolt húshoz

A bundához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek