Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás-sajtos hús

Fokhagymás-sajtos hús
Fokhagymás-sajtos hús
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szokásos sztori, minden nap hajnalban ébredek, és amíg magamhoz térek, kávézok, addig a Paprika TV-t nézem. Ott készítette egy termetes, magyar származású szlovák nemzetiségű asszony pillanatok alatt. Igaz, ő tejjel készítette a palacsintatésztát, és fehérborssal fűszerezte a húst, de ő biztosan úgy szereti. Már koppintottam is ebéd ötletnek.

hozzávalók / 4 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst kb. 3 x 3 cm-es darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A tojásból, kefirből, reszelt sajtból és a reszelt fokhagymából jó sűrű palacsintatésztát keverünk. Ebbe mártogatjuk a húsdarabokat.
  3. Forró olajban kisütjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 169
elküldve: 7
receptkönyvben: 311
elkészítve: 12/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szlovák
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bundás csirkemell, csirkemell filé panírban, palacsintatésztában sült csirkemell

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

DettyBp
DettyBp Mon, 2015-01-26 20:58

Igazán finom "falatok". :-)
90 napos fehérje napra kerestem valami ötletes, gyors receptet és rátaláltam erre.

Kifelejtettem ugyan a fokhagymát, de így is isteni lett. :-)

Köszönöm a receptet. Üdv. B.B.

Nessente
Nessente Sun, 2014-12-07 14:59

Én is megcsináltam, nagyon finom lett! Csak úgy fogytak a csirkefalatkák! Köszönöm a receptet, nálunk szerintem visszatérő lesz.. :) Üdv, Ági

dtk---75
dtk---75 Tue, 2013-06-11 20:59

Sziasztok
én most probaltam ki eloszor nekem sem sikerult. Viszont nekiugrottam megegyszer, de ugy kezdtem hogy a tojasfeherjet kemeny habba vertem ,es utana adtam hozza a sajtot meg minden hozzavalot es igy tokeletes lett :-)
Nagyon finom. koszonom a receptet!!!!!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2013-06-11 22:15

Szia!
Én pedig köszönöm, hogy újra nekiálltál. Szuper, hogy a második próbálkozás sikerrel járt. Üdv: Évi néni

kennyfiú
kennyfiú Tue, 2013-05-21 17:10

Üdvözletem.
Én megpróbáltam elkészíteni ezt az ételt, és sajnos nem sikerült.
Mindent pontosan a leírtak szerint csináltam, de amint az olajba tettem a húst, szinte azonnal levált róla a massza. Többszöri próbálkozás után feladtam, és lisztbe forgattam a húst, hogy rajta maradjon a massza. így már valamivel jobban rajta maradt, de sütés közben nagyon habzott az olaj.
Még nagyon kezdő vagyok, szívesen fogadnék pár jó tanácsot.
Vajon hol rontottam el?

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2013-05-22 20:01

Kedves Kennyfiú!

Én elég sok sajtot tettem a tojáshoz és nem volt gondom a sütésnél. Az ilyen húst ajánlatos jó forró olajban (175-180 oC) sütni. Óvatosan kell vele bánni a forgatásnál. Most hirtelen nincs több ötletem, ami "hiba" lehetett. Érdemes a panírt szoba hőmérsékletűen készíteni. Üdv: Évi néni

Torma
Torma / Torma Sat, 2013-05-18 00:00

Hát ez hihetetlen, hogy semmi liszt nincsen benne; ki kell probalnom! Irtó guszták! Én kefír-párti vagyok; szuper étel és mindent megbolondít! Most élesztgetek egy nagyon régi kiskanálnyi kefírgombámat...nehezen indul be, de valamit sűrűsödött.Nagyban megy az erjesztés nálunk; a 3 kovászom, ez a kefír, a férjem meg szuper jó sört erjeszt évek óta.... :P

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2013-05-18 16:15

Ezek után nyissatok egy házias vendéglőt, ahol az ausztráloknak bemutathatjátok (mindenki a maga termékével) milyen jókat eszünk Magyarországon. Üdv: Vass

Torma
Torma / Torma Sun, 2013-05-19 08:55

Jó!!! Ezt már mások is pedzették ;)) Majd a fiatalok beleugranak ebbe, akik közelebb laknak egymáshoz!!! Persze szívesen "konyháskodnék" Csukival; csak nem nagyüzemi szinten... Aranyos vagy Vass, puszi, T:)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-05-17 19:11

Azért csináltam kefirrel, mert a rántott hús is nagyon ízletes lett vele, legalábbis a fiam úgy ette, mint még soha, és tudod nálam az az elsődleges szempont. Ha még marad másnapra belőle és azt is megeszi, akkor tuti nyerő nála. Gondolom, hogy nagyon finom tejszínnel. Üdv: Évi néni

csato
csato Fri, 2013-05-17 18:21

Ez egy igazi gyors és finom kaja én is szoktam csinálni,csak nem kefirrel hanem tejföllel vagy tejszínnel.Inkább az utóbbi.Üdv Csató

418
csirkemell filé 1 db
tojás 3 db
kefir 1 dl
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ementáli sajt 15 dkg