r
Nosalty Logó

Bulgur-quinoa saláta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
modosa
Bulgur-quinoa saláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 333 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1330 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 135 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1346 micro
  • β-karotin
    3941 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1499 micro
Összesen 333 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2186.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    521 mg
  • Foszfor
    1071 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    541.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1537 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    197 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    963 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5382 micro
  • β-karotin
    15763 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    5997 micro
Összesen 1330 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    549 micro
  • β-karotin
    1609 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    612 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk és felszeleteljük/feldaraboljuk a zöldségeket, majd sóval, borssal ízesítve, kevés olívaolajon roppanósra pároljuk (ha nincs otthon friss, valamilyen mélyhűtött keverék is tökéletes).
  2. Felforralunk 0,5 l vizet egy kevés sóval.
  3. Hozzáadjuk a bulgur-quinoa keveréket és közepes tűzön, fedő nélkül főzzük 15 percig.
  4. Pár percig állni hagyjuk, amíg az esetlegesen megmaradt víz felszívódik.
  5. Elkeverjük az olívaolajat a préselt fokhagymával, a citromborssal, ízlés szerinti mennyiségű sóval és a fűszerkeverékkel.
  6. A fűszeres olajat és a balzsamecet krémet a bulgur-quinoa keverékre locsoljuk, összekeverjük, végül megszórjuk frissen aprított petrezselyem vagy koriander zölddel.
  • Receptkönyvben: 254
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 42938
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 26.

Ajánló

Melegen hús, hal köreteként, hidegen salátaként fogyaszthatjuk.

Receptkategóriák

Szégyen és gyalázat, nekem már a bulgur is határeset volt, na de a quinoa? Sosem találkoztam ez utóbbi alapanyaggal és a bulgurról is csak receptekben olvastam. Viszont úgy esett, hogy  a Kaisersben  megakadt a szemem az igencsak guszta csomagoláson, amiben ez a bizonyos bulgur-quinoa keverék volt. Gondoltam, teszek egy próbát, hátha nem csak egészséges, de finom is. És lőn :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Már egy kanálnyi is csodát tesz a testeddel ebből a...

Az almaecet igazi fogyókúrás csodaszer hírében áll, persze megvannak a kockázatai, ha túlzásba visszük. Már az ókorban is előszeretettel használták, ami nem véletlen, hiszen számos jótékony hatása van az egészségre. Mutatjuk is, melyek ezek!