Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Buggyantott tojás meurette-módra

Buggyantott tojás meurette-módra
Buggyantott tojás meurette-módra
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mit mondhatnék...egy tányér Franciaország. Lehet, hogy sokan azt gondolják, túl sok macera ez egy buggyantott tojásért, de nem az! Egy dolog van vele, tényleg házi alaplével kell dolgozni, kocka nem jó, mert soha nem lesz olyan, mint az eredeti. A szósz előre elkészíthető, úgyhogy csak a tojást kell posíroznunk, mielőtt tálalnánk! Recept egy az egyben Rachel Khoo Little Paris kitchenjéből, mert neki hiszek! :)

hozzávalók / 2 adag

A meurette szószhoz

A tojáshoz

ajánlat

Friss kenyér szükséges hozzá! Nem sok, csak hogy kitunkoljuk a megmaradt szószt.

Szólj hozzá!

elkészítés

A meurette szószhoz

  1. A bacont felkockázzuk. A zöldségeket megpucoljuk. A répát és a zellertszárat lereszeljük, a vöröshagymát apróra vágjuk.
  2. A bacont kicsit kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket, és nagy lángon megkapatjuk, hogy szép barnás legyen (nem égett). Kivesszük a zöldségeket és a bacont, az edényben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet, és kis lángon, kevergetve sötét karamell színűre pirítjuk.
  3. Kis adagokban hozzáöntjük a meleg alaplevet (közben megállás nélkül keverjük). Ha az összes alaplé elfogyott, mehet hozzá a bor és a paradicsomlé. Elkeverjük, majd visszatesszük a zöldségeket és a bacont.
  4. Hozzáadjuk a zöldfűszereket és a borsot, majd jó 20 percig rotyogtatjuk.
  5. Ha már elég sűrű (20-30 perc alatt tökéletes lesz), leszűrjük, és melegen tartjuk tálalásig (vagy újramelegítjük tálalás előtt).

A tojáshoz

  1. Egy nagyobb fazékban vizet forralunk. Ha forr, hozzáadjuk az ecetet.
  2. A tojásokat egyesével egy-egy merőkanálba ütjük (ebben a mókában az nyer, akinek a legtöbb van otthon). Óvatosan és lassan a forró vízbe eresztjük. A víznek nem kell lobognia, csak gyöngyöznie.
  3. Óvatosan eresszük bele a merőkanalat, hogy összetartsa a tojásfehérjét. Ha kicsit kifut, az sem katasztrófa, csak így szebb.
  4. A meleg tojásokra kanalazzuk vagy öntjük a szószt, és azon melegében megesszük.
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 078
elküldve: 0
receptkönyvben: 81
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
526 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Valentin-nap
mikor: reggeli, ebéd, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

buggyantott tojás vörösboros mártásban, oeufs en meurette

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

516
alaplé 5 dl
bacon 30 g
vöröshagyma 1 közepes db
sárgarépa 1 közepes db
halványító zeller 1 közepes szár
vaj 30 g
finomliszt 30 g
sűrített paradicsom 1 ek
vörösbor 1.75 dl
petrezselyem 1 csokor
kakukkfű 6 szál
babérlevél 3 db
bors 3 szem
0 ízlés szerint
tojás 4 db
ecet 4 ek