r
Nosalty Logó

Padlizsános - csirkés rakott tészta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Padlizsános - csirkés rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 636 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2542 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1157.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    365.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    380 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 636 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    213.9 g

Zsír

  • Összesen
    79.6 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    676 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4629.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    332 mg
  • Kálcium
    668 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    458 mg
  • Foszfor
    2465 mg
  • Nátrium
    676 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1463.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    570 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    235 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    90 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    813 micro
  • Kolin:
    707 mg
  • Retinol - A vitamin:
    431 micro
  • α-karotin
    254 micro
  • β-karotin
    1521 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1274 micro
Összesen 2542 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    247 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Fél zacskó tésztát puhára főzünk sós vízben. Ha készen van, szépen eloszlatjuk egy jénai aljában.
  2. A húst kockára vágjuk, megszórjuk pizza fűszerkeverékkel, és megpirítjuk. Félretesszük.
  3. A padlizsánt felkarikázzuk, besózzuk és a szeleteket kitámasztjuk (pl. a pohár oldalán), hogy a keserű lé ki tudjon folyni belőlük. 10 perc után lemossuk őket, és felkockázzuk a paprikával, és a paradicsommal együtt. A felaprított zöldségeket félig puhára főzzük. Rakunk bele ízlés szerint pirospaprikát és sót, majd tovább főzzük. Amikor már megpuhult, borítsunk bele egy kis doboz tejfölt. Megkeverjük, és már rakhatjuk is bele a megpirított húst. 1 percig magas lángon és folyamatos kevergetés mellett összefőzzük.
  4. Az elkészült zöldséges húst ráborítjuk a tésztára. Azonnal reszelünk rá sajtot, és rátesszük a jénai tetejét, hogy ráolvadjon a sajt. Pár perc után szépen lehet belőle szedni.
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5653
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lehet úgy is készíteni, hogy a tésztát is összekeverjük a szószos résszel, és úgy tesszük le jénaiba. Akár sütőben egy kicsit rá is lehet pirítani. Ki hogy szereti. :) Bármilyen tésztából készülhet, szerintem minden fajtájú illik hozzá. Elég nagy adag lesz belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?