r
Nosalty Logó

Brokkolis-sajtos rizsgolyó

Katharosz
Brokkolis-sajtos rizsgolyó
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Rizsgolyó

Sajtmártás

849
Kalória
27.8g
Fehérje
74.7g
Szénhidrátok
47.7g
Zsír
219.8g
Víz
167.6g
Koleszterin
4.8g
Rost
7.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Rizsgolyó

Sajtmártás

Összesen 849 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Rizsgolyó

Sajtmártás

Összesen 3393 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Rizsgolyó

Sajtmártás

Összesen 145 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1585.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    542 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    565 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    219.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    246 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1193 micro
Összesen 849 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    111.1 g

Zsír

  • Összesen
    190.8 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    671 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6343.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    2168 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1518 mg
  • Nátrium
    2260 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    298.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    879.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1085 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    272 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    328 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    854 micro
  • Kolin:
    397 mg
  • Retinol - A vitamin:
    982 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1206 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4773 micro
Összesen 3393 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 145 kcal

Elkészítés

Rizsgolyó

  1. A rizst megfőzzük a szokásos módon, a brokkolit apró rózsáira szedjük, majd forrásba lévő sós vízben pár perc alatt megfőzzük, leszűrjük, és hűlni hagyjuk.
  2. Ezután egy tálba tesszük a rizst és a brokkolit, hozzáadjuk tojásokat, lisztet, reszelt sajtot, snidlinget, majd fűszerezzük: sóval-borssal, és óvatosan összedolgozzuk, hogy a brokkoli ne törjön össze.
  3. Végül vizes kézzel tetszés szerinti golyókat formálunk belőle, megforgatjuk zsemlemorzsában, majd bő olajban kisütjük őket. A felesleges olajat papírtörlőn leitatjuk.
  4. Azon nyomban, frissiben a meleg mártással tálaljuk. Köretként is megállja a helyét.

Sajtmártás

  1. A vajat felolvasztjuk, majd állandó keverés mellett világosra pirítjuk a lisztet rajta, a tűzről levéve, egy habverő segítségével fokozatosan adagolva hozzáadjuk a forró tejet, simára keverjük.
  2. Ezután visszatesszük a tűzre, és továbbra is kevergetve mártássá sűrítjük, majd továbbra is kevergetve feloldjuk benne a reszelt sajtot, végül ízlés szerint fűszerezzük.
  3. Ha túl sűrű lenne, kevés tejjel hígíthatjuk. Tipp: érdemes hozzá valamilyen ízesebb sajtot használni, mert finomabb lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

Könnyű, gyors vacsorának való csemege. Forrás: net

További receptek

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Lakos Benedek

Puha burgonyafánk

Nincs olyan alkalom, amit ne tenne szebbé egy nagy tál burgonyafánk. A puha, aranybarnára sült gombócok ugyanúgy jók édesen és sósan fogyasztva is: ehetjük őket szaftos húsételek ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...