Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borscs Márti konyhájából

Borscs Márti konyhájából
Borscs Márti konyhájából
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Télen-nyáron szeretjük. Több ismert változata közül nálam ez a klasszikusnak nevezhető recept vált be.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Fekete kenyér (Pumpernickel) illik hozzá - de ez már ízlés kérdése!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst és a káposztát vékony csíkokra szeljük. A hagymát, répát, fehérrépát karikákra, a zellert és a fokhagymát kockákra vágjuk.
  2. A felforrósított zsírban megforgatjuk a hagymát, majd a hozzáadott hússal pár percig együtt pirítjuk. Megszórjuk a köménnyel és megborsozzuk. Felöntjük a vízzel, beletesszük a babérlevelet és 1 ek zöldséges ételízesítőt. Ízlés szerint sózzuk. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáöntjük a többi zöldséget. (Kis db paprikát és egy fél paradicsomot is tehetünk mellé).
  3. A legvégén jön a káposzta és a cékla a levével együtt. Összeforraljuk a levessel, és elzárjuk alatta a gázt. Lefedve állni hagyjuk. Tejföllel és aprított kaporral tálaljuk. Ízlés szerint megborsozzuk.
  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 719
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: orosz
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

céklaleves, orosz zöldségleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

278
marhahús 40 dkg
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
zeller 1 kis db
vöröshagyma 1 közepes db
káposzta 0.5 kis db
ecetes cékla 20 dkg
fokhagyma 1 gerezd
köménymag 1 kávéskanál
babérlevél 1 db
kapor 0 ízlés szerint
tejföl 1 ek
ételízesítő 0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
víz 1.5 l
mangalica zsír 1 ek