r
Nosalty Logó

Borjú curry

NS
Borjú curry
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

334
Kalória
33.7g
Fehérje
13.1g
Szénhidrát
16.4g
Zsír
310.9g
Víz
147.1g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
7.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 334 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1333 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    646 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    310.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    1087 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 334 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.9 g

Zsír

  • Összesen
    65.8 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    588 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2583.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    1540 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1243.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    780 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    323 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    604 mg
  • Retinol - A vitamin:
    376 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    4348 micro
  • β-crypt
    964 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    452 micro
Összesen 1333 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    78.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    696 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 83 kcal

Elkészítés

  1. Először elkészítjük a fűszeres szószt. 2 evőkanál vajat egy serpenyőben megolvasztunk, és hozzáadunk 2 fej apróra vágott vöröshagymát. Amikor a hagyma kezd megpuhulni, beletörünk 2 gerezd fokhagymát, és kb. 2-3 percig kavargatva sütjük.
  2. Beleöntjük a konzervparadicsomot, és hozzáadjuk a következő fűszereket: fűszerpaprika, kurkuma, köménypor, őrölt koriandermag, chilipehely, kardamom, babérlevél, só és bors. Várjunk, míg felfő, utána lassú tűzön 20 percig főzzük. Ha megvan, kivesszük belőle a babérlevelet, majd félretesszük. Ha nagyon darabos a paradicsom, akkor ha kicsit meghűlt, mixereljük meg.
  3. Egy nagyméretű serpenyőbe olvasszunk meg 2 evőkanál vajat, és ha kellő meleg, adjunk hozzá egy fej apróra vágott vöröshagymát és 2 gerezd összetört fokhagymát, és pár perc alatt, barnás színűre süssük.
  4. Szórjuk bele a felkockázott paprikákat, és 2 percen át süssük össze. Ekkor adjuk hozzá a felkockázott borjút, és enyhén pirítsuk meg. Amikor barnásra pirult, öntsük hozzá az előre elkészített fűszeres szószt, és jól keverjük össze. Ha felfőtt, húzzuk le a tüzet, és lassú tűzön lefedve, kb. 40 percig főzzük, ameddig a hús megpuhul.
  5. Meleg indiai kenyérrel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 40 p

Mindig is kedveltük a fűszeres indiai ételeket. Ez az egyik új kedvencünk.

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Házi libatöpörtyű

Aki szereti a töpörtyűt, az tudja, hogy frissen és ropogósan a legjobb. Ha magunknak megsütjük otthon, akkor tutira nagyon fog ropogni a fogunk alatt. Nem mellesleg, el tudunk rakni egy nagy ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...