Bolognais sertéslapocka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Éva-Anyóca

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
3g olívaolaj24 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
0g só0 kcal
-
8 kcal
-
85g sárgarépa31 kcal
-
200g sertéslapocka472 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors1 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
33g víz0 kcal
-
233g paradicsomlé40 kcal
-
1g oregánó2 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
83g kagylótészta309 kcal
-
24 kcal
-
17g trappista sajt59 kcal
Összesen
992
Kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
16g olívaolaj141 kcal
-
24g fokhagyma32 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g fűszerpaprika45 kcal
-
510g sárgarépa186 kcal
-
1200g sertéslapocka2832 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
2g bors4 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
200g víz0 kcal
-
1400g paradicsomlé238 kcal
-
4g oregánó11 kcal
-
4g bazsalikom1 kcal
-
500g kagylótészta1855 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
Összesen
5943
Kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
0.4g olívaolaj3 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
4.3g vöröshagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g fűszerpaprika1 kcal
-
12.2g sárgarépa4 kcal
-
28.7g sertéslapocka68 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
4.8g víz0 kcal
-
33.5g paradicsomlé6 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0.1g bazsalikom0 kcal
-
12g kagylótészta44 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
2.4g trappista sajt8 kcal
Összesen
141
Kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 52.9 g
Zsír
-
Összesen 48.6 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 163 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1472.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 237 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 676 mg
-
Nátrium 305 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.3 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 491.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 810 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 173 mg
-
D vitamin: 144 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 280 micro
-
Kolin: 163 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 2646 micro
-
β-karotin 7629 micro
-
β-crypt 165 micro
-
Likopin 21087 micro
-
Lut-zea 907 micro
Összesen
992
Kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 317.3 g
Zsír
-
Összesen 291.4 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 126 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 975 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8835.8 g
-
Cink 46 mg
-
Szelén 649 mg
-
Kálcium 1422 mg
-
Vas 42 mg
-
Magnézium 782 mg
-
Foszfor 4055 mg
-
Nátrium 1828 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 511.7 g
-
Cukor 91 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 2947.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4860 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 1036 mg
-
D vitamin: 861 micro
-
K vitamin: 163 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 98 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1681 micro
-
Kolin: 978 mg
-
Retinol - A vitamin: 337 micro
-
α-karotin 15878 micro
-
β-karotin 45774 micro
-
β-crypt 992 micro
-
Likopin 126523 micro
-
Lut-zea 5442 micro
Összesen
5943
Kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 211.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 380 micro
-
β-karotin 1095 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 3026 micro
-
Lut-zea 130 micro
Összesen
141
Kcal
Hozzávalók
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
4 ek fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
1.5 kk bors
-
1 ek cukor
-
2 dl víz
-
14 dl paradicsomlé
-
4 tk oregánó
-
4 tk bazsalikom
-
50 dkg kagylótészta
-
2 ek napraforgó olaj
-
10 dkg trappista sajt
Elkészítés
- A húst mossuk, felitatjuk, nagyobb kockákra vágjuk.
- Lábasba öntjük az olívaolajat, a finomra vágott vörös- és fokhagymát, sózzuk, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk, kb. 15-20 perc alatt.
- Beledobjuk a húsdarabokat, kis lángon kissé átpirítjuk, keverés mellett. Hozzátesszük pirospaprikát, elkeverjük.
- Beletesszük a lereszelt répát és zöldséget, felöntjük a vízzel és a paradicsomlé 2/3 -ad részével, ebben főzzük meg.
- Sóval, vegetával, borssal, oregánóval, bazsalikommal, cukorral fűszerezzük.
- Fedő alatt kis lángon elkezdjük főzni, kb. 50 perc után megkóstoljuk, szükség szerint ízesítjük, hozzátesszük a maradék paradicsomlevet.
- Még főzzük, majd kóstoljuk meg, a húst is, hogy megpuhult-e.
- A tésztavizet feltesszük, ha forr, kifőzzük a tésztát, leszűrjük, de nem főzzük szét! Melegen tartjuk.
- Együtt tálaljuk, reszelt sajttal megszórva.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6329
- Feltöltés dátuma: 2010. november 30.
Ajánló
Ehhez biztosan ízleni fog valamilyen finom bor, aki szereti az italt. Én újfent csak ásványvizet illetve ha szentségtörés is, de szörpöt adtam. Aki teheti, parmezánnal tálalja.
Receptjellemzők

Éva-Anyóca
350 recept
Nagyon szeretjük a bolognai ízesítésű szószt, de, én eddig darált sertéshúsból, illetve darált pulykacommból, vagy csirkecombból készítettem. Ez egy kis újdonság volt, ilyen nagy kockára vágva. Azt tudom, hogy az étel elfogyott, tehát a próba jól sikerült. Rengeteg sajttal megszórva tálaljuk, még jó forrón.Telitalálat volt.