r
Nosalty Logó

Bolognais sertéslapocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Bolognais  sertéslapocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 992 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 5943 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 141 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    52.9 g

Zsír

  • Összesen
    48.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1472.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    676 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    491.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    810 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    2646 micro
  • β-karotin
    7629 micro
  • β-crypt
    165 micro
  • Likopin
    21087 micro
  • Lut-zea
    907 micro
Összesen 992 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    317.3 g

Zsír

  • Összesen
    291.4 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    975 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8835.8 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    649 mg
  • Kálcium
    1422 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    782 mg
  • Foszfor
    4055 mg
  • Nátrium
    1828 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    511.7 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    2947.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4860 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    1036 mg
  • D vitamin:
    861 micro
  • K vitamin:
    163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    98 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1681 micro
  • Kolin:
    978 mg
  • Retinol - A vitamin:
    337 micro
  • α-karotin
    15878 micro
  • β-karotin
    45774 micro
  • β-crypt
    992 micro
  • Likopin
    126523 micro
  • Lut-zea
    5442 micro
Összesen 5943 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    380 micro
  • β-karotin
    1095 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    3026 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst mossuk, felitatjuk, nagyobb kockákra vágjuk.
  2. Lábasba öntjük az olívaolajat, a finomra vágott vörös- és fokhagymát, sózzuk, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk, kb. 15-20 perc alatt.
  3. Beledobjuk a húsdarabokat, kis lángon kissé átpirítjuk, keverés mellett. Hozzátesszük pirospaprikát, elkeverjük.
  4. Beletesszük a lereszelt répát és zöldséget, felöntjük a vízzel és a paradicsomlé 2/3 -ad részével, ebben főzzük meg.
  5. Sóval, vegetával, borssal, oregánóval, bazsalikommal, cukorral fűszerezzük.
  6. Fedő alatt kis lángon elkezdjük főzni, kb. 50 perc után megkóstoljuk, szükség szerint ízesítjük, hozzátesszük a maradék paradicsomlevet.
  7. Még főzzük, majd kóstoljuk meg, a húst is, hogy megpuhult-e.
  8. A tésztavizet feltesszük, ha forr, kifőzzük a tésztát, leszűrjük, de nem főzzük szét! Melegen tartjuk.
  9. Együtt tálaljuk, reszelt sajttal megszórva.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6512
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 30.

Ajánló

Ehhez biztosan ízleni fog valamilyen finom bor, aki szereti az italt. Én újfent csak ásványvizet illetve ha szentségtörés is, de szörpöt adtam. Aki teheti, parmezánnal tálalja.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bolognais  sertéslapocka
Éva-Anyóca 350 recept

Nagyon szeretjük a bolognai ízesítésű szószt, de, én eddig darált sertéshúsból, illetve darált pulykacommból, vagy csirkecombból készítettem. Ez egy kis újdonság volt, ilyen nagy kockára vágva. Azt tudom, hogy az étel elfogyott, tehát a próba jól sikerült. Rengeteg sajttal megszórva tálaljuk, még jó forrón.Telitalálat volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

4 bonyolult étel, amelynek lusta verziója is létezik

Vannak a konyhaművészetnek azon ételremekei, amelyekhez csak ritkán nyúlunk vagy kevésszer jutunk el, mert megfőzésükhöz nemcsak sok idő, de némi kézügyesség/tapasztalat is szükséges. Ha mégis nagyon rákívánunk valamelyikre, de nem akarunk sokat bíbelődni, készítsük el à la lusta módon.

Lakos Benedek

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.