Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bolognais sertéslapocka

Bolognais  sertéslapocka
Bolognais  sertéslapocka
95 perc / előkészület: 25 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a bolognai ízesítésű szószt, de, én eddig darált sertéshúsból, illetve darált pulykacommból, vagy csirkecombból készítettem. Ez egy kis újdonság volt, ilyen nagy kockára vágva. Azt tudom, hogy az étel elfogyott, tehát a próba jól sikerült. Rengeteg sajttal megszórva tálaljuk, még jó forrón.Telitalálat volt.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ehhez biztosan ízleni fog valamilyen finom bor, aki szereti az italt. Én újfent csak ásványvizet illetve ha szentségtörés is, de szörpöt adtam. Aki teheti, parmezánnal tálalja.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst mossuk, felitatjuk, nagyobb kockákra vágjuk.
  2. Lábasba öntjük az olívaolajat, a finomra vágott vörös- és fokhagymát, sózzuk, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk, kb. 15-20 perc alatt.
  3. Beledobjuk a húsdarabokat, kis lángon kissé átpirítjuk, keverés mellett. Hozzátesszük pirospaprikát, elkeverjük.
  4. Beletesszük a lereszelt répát és zöldséget, felöntjük a vízzel és a paradicsomlé 2/3 -ad részével, ebben főzzük meg.
  5. Sóval, vegetával, borssal, oregánóval, bazsalikommal, cukorral fűszerezzük.
  6. Fedő alatt kis lángon elkezdjük főzni, kb. 50 perc után megkóstoljuk, szükség szerint ízesítjük, hozzátesszük a maradék paradicsomlevet.
  7. Még főzzük, majd kóstoljuk meg, a húst is, hogy megpuhult-e.
  8. A tésztavizet feltesszük, ha forr, kifőzzük a tésztát, leszűrjük, de nem főzzük szét! Melegen tartjuk.
  9. Együtt tálaljuk, reszelt sajttal megszórva.

  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 859
elküldve: 0
receptkönyvben: 71
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

Bolognai szósz sertéshússal-tésztával,Sertés bolognai,

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-02-09 21:08

Kedves ancika3! Sajnálom, nekem ez bejött, és a paradicsom ami maradt is rajta, nem volt olyan sok, szósznak elment,és az a célja.Nem látszik teljesen a paradicsom sűrűre főtt leve,amit a fűszerek és a hús is szépen sűrített, mert a tészta alá került a tálaláskor.:-) Igazán sajnálom, ha gondolod, akkor csináld meg a saját gondolatod szerint, és tegyél bele 2-3 dl paradicsomot , csak az íze miatt.Akkor biztos ,hogy sikerülni fog.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2011-02-09 19:51

:)))) Nem csodálkozom !

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2011-02-09 19:06

Kedves Éva ! Megcsináltam , de nekem rengeteg paradicsomlé maradt rajta. :((((((pedig fedőt sem raktam rá:(((

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-02-07 10:42

Kedves ancika 3! Ha úgy gondolod, hogy sok, természetesen tegyél bele kevesebbet, ahogy az ízléseteknek tetszik.Ez nem fog rontani rajta.A hús magába szívja a paradicsomlevet, és a főzés során is elpárolog, ezért használtam olyan sokat.Jobb az íze, mintha vízzel önteném fel.
Remélem ,tudtam segíteni.Szép napot! Éva-Anyóca

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-02-07 10:16

Nem , nem elírás Ő mindenből sokat használ:))

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-02-07 10:14

Nem elírás a 3 liter paradicsomlé?Szeretném megcsinálni!

992
olívaolaj 2 ek
fokhagyma 8 gerezd
vöröshagyma 2 közepes fej
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 4 ek
sárgarépa 3 nagy db
sertéslapocka 1.2 kg
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 1.5 kk
cukor 1 ek
víz 2 dl
paradicsomlé 14 dl
oregánó 4 tk
bazsalikom 4 tk
kagylótészta 50 dkg
napraforgó olaj 2 ek
trappista sajt 10 dkg