r
Nosalty Logó

Bolognai lencse fusillivel

Ceglédi Manka
Bolognai lencse fusillivel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

688
Kalória
28.9g
Fehérje
127.7g
Szénhidrát
7.8g
Zsír
333.6g
Víz
-
Koleszterin
15.3g
Élelmi rost
13.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 688 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1375 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    955.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    127.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    333.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    513 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3492 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5490 micro
  • Lut-zea
    282 micro
Összesen 688 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    57.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1911.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    942 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    255.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    667.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    685 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1025 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6983 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10981 micro
  • Lut-zea
    564 micro
Összesen 1375 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    237 micro
  • β-karotin
    668 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1050 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 133 kcal

Elkészítés

  1. A kókuszolajon megdinszteljük a felkockázott vöröshagymát. Rádobjuk a reszelt répát és zellert, megpároljuk. Sózzuk.
  2. Felöntjük a paradicsommal, beletesszük a reszelt vagy préselt fokhagymagerezdeket, a babérlevelet, és pár perc (10-15) alatt összefőzzük. Oregánót és bazsalikomot szórunk rá. Ha szükséges, még sózzuk.
  3. A (lehetőleg sós vízben eltett) lencsét lecsepegtetjük, és beleforgatjuk a szószba, hogy átmelegedjen.
  4. A tésztát a csomagoláson megadott módon kifőzzük.
  5. Ízlés szerint tálalhatjuk sörélesztőpehellyel, növényi sajttal vagy parmezánnal megszórva.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 15 p

Gyorsan elkészíthető, gyerekek által is kedvelt étel húsmentes napokra. 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Újabb hétköznapi ételről derült ki, hogy csökkentheti a demencia kialakulásának...

A demencia, mint időskori betegség sokakat foglalkoztat, akkor is, ha még korántsem időszerű, hogy féljenek tőle. Több tényező függvénye, hogy valakit veszélyeztet-e az időskori elbutulás, de azt tudjuk, hogy az életmódnak, azon belül az étkezésünknek fontos szerepe van az egészségmegőrzésben. Egy új tanulmány szerint egy teljesen hétköznapi, sokak által fogyasztott alapanyag is hozzájárulhat a demencia kockázatának csökkentéséhez.

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...