r
Nosalty Logó

Ricottás-zöldbabos-paradicsomos tészta

ze(n)derta
Ricottás-zöldbabos-paradicsomos tészta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

655
Kalória
25.8g
Fehérje
119.4g
Szénhidrát
9.1g
Zsír
296.6g
Víz
30.6g
Koleszterin
10.2g
Élelmi rost
15.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 655 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2615 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1696.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    778 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    119.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    296.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1057 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7347 micro
  • Lut-zea
    1028 micro
Összesen 655 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6786.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    337 mg
  • Kálcium
    942 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    567 mg
  • Foszfor
    1781 mg
  • Nátrium
    3113 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    477.6 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    1186.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    686 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    258 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1458 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    809 micro
  • β-karotin
    4226 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    29390 micro
  • Lut-zea
    4111 micro
Összesen 2615 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1549 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 138 kcal

Elkészítés

  1. A vörös-, és fokhagymát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk.
  2. A zöldbabot megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk.
  3. A paradicsomot leforrázzuk, majd lehúzzuk a héját és apró kockákra vágjuk.
  4. A hagymákat kevés vízben párolódni tesszük, majd ha már majdnem elfőtte a levét hozzáadjuk a cukrot és együtt karamellizáljuk.
  5. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, fűszerezzük és takarék lángon kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Ha szükséges kicsit pépesítjük, majd beletesszük a zöldbabot, az aszalt paradicsomotés fedő alatt kb. 10 perc alatt készre pároljuk.
  6. Belemorzsoljuk a ricotta kb. 2/3-át és ezzel is összeforraljuk.
  7. Kifőzött szélesmetélten, a maradék ricottával meghintve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 40 p

Leginkább a "hogyan hozzuk ki a legtöbbet a szűkös hűtőszekrény-kínálatból" pályázatra készült. De nem is lett rossz. Ha legközelebb készítem, a babot hosszabb darabokban hagyom, mondjuk félbevágom a hüvelyt.

További receptek

Derelye

Az Alföldön inkább barátfülének, máshol derelyének nevezett klasszikus magyar finomság, egy burgonyás töltött tészta, melyet leggyakrabban túróval és szilvalekvárral készítenek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek