r
Nosalty Logó

Bolgár rizses hús

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Bolgár rizses hús
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 458 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1832 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1201.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    738 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    1106 micro
  • β-crypt
    233 micro
  • Likopin
    3588 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 458 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4805.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    1298 mg
  • Nátrium
    2950 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    926.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    427 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    355 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    738 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    266 micro
  • β-karotin
    4423 micro
  • β-crypt
    930 micro
  • Likopin
    14351 micro
  • Lut-zea
    631 micro
Összesen 1832 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    595 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 76 kcal

Elkészítés

  1. A húst 2 cm-es darabokra vágjuk, és olajban 10 percig sütjük. A fűszereket, a paradicsompürét és a forró húslevest hozzáadjuk. Felforraljuk, és fedő alatt 35 perc alatt puhára főzzük.
  2. A paprikát négy felé vágjuk, kimagozzuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és nyolc részre vágjuk. A paradicsomot rövid időre forró vízbe tesszük, majd hideg vízben lemossuk, a bőrét lehúzzuk, elfelezzük, a magokat kiszedjük, majd szeleteljük.
  3. A rizst a puha húshoz adjuk, és felforraljuk. A hagymát és a paprikát belekeverjük, kb. 20 perc alatt puhára főzzük. A paradicsomot az utolsó 5 percben tesszük hozzá.
  4. A rizses húst keverés nélkül puhára főzzük, és végül ízesítjük.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 233
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 40852
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedvelt és nem drága étel, amelyhez sertéshúst használunk fel, dagadót vagy lapockát. Ezek ugyanis kissé zsírosabbak, így az étel zamatosabb lesz. A levest két húsleveskocka felhasználásával is helyettesíthetjük.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!