r
Nosalty Logó

Bogyós túrótorta lisztmentes mákcsíkon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tubicám
Bogyós túrótorta lisztmentes mákcsíkon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az alaphoz

A túrókrémhez

A gyümölcsös rétegeghez

Összesen 422 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az alaphoz

A túrókrémhez

A gyümölcsös rétegeghez

Összesen 5050 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az alaphoz

A túrókrémhez

A gyümölcsös rétegeghez

Összesen 242 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601.3 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 422 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.4 g

Zsír

  • Összesen
    275.1 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1018 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7215.7 g
  • Cink
    1310 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    1743 mg
  • Vas
    1012 mg
  • Magnézium
    380 mg
  • Foszfor
    2184 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    46 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    491.2 g
  • Cukor
    436 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    724.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1713 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    520 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1684 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    341 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    740 micro
Összesen 5050 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.9 g
  • Cink
    63 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A túrókrémhez

A gyümölcsös rétegeghez

Elkészítés

Az alaphoz

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval, a cukrot apránként hozzáadva, kemény habbá verjük.
  2. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat. Belereszeljük a citromhéjat. A darált mákkal és a mogyoróval is összedolgozzuk. Végül beleforgatjuk a fehérjehabot.
  3. Sütőpapíros tortaformába töltjük a masszát, és 180 C fokra előmelegített sütőben kisütjük.
  4. Kifordítjuk a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A túrókrémhez

  1. A (lehetőleg kapcsos) tortaformát 2 evőkanál vajjal, vagy margarinnal kikenjük, és hűtőbe tesszük.
  2. A szobahőmérsékletű vajat a porcukorral és a vaníliás cukrokkal kikeverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, valamint az áttört túrót.
  3. A 2 csomag zselatinport 8 evőkanál vízzel csomómentesre keverjük, és állni hagyjuk (a csomagoláson szereplő utasítás szerint) 10 percig. Ezalatt felmelegítjük a tejszínt (vagy tejet), és ráöntjük a zselatinra, kikeverjük.
  4. Belecsorgatjuk a vízben feloldott zselatint a túrókrémbe, és alaposan elkeverjük.
  5. A masszát a hideg tortaformába töltjük, hűtőbe tesszük, és megvárjuk, míg keményre dermed. Legjobb, ha egy éjszakát pihen, de 3-4 óra alatt is szépen összeáll a túrókrém.
  6. Óvatosan (szélét késsel meglazítva) kifordítjuk a formából a túróréteget. Beletesszük a kapcsos formába a mákos tésztalapot, majd ráhelyezzük a megdermedt túrókrémet.

A gyümölcsös rétegeghez

  1. A torta tetejét ízlés szerint díszítjük a gyümölcsökkel. A tortazselét az útmutató szerint elkészítjük, majd ráöntjük a gyümölcsökre.
  2. Hűtőbe tesszük a tortát, hogy a gyümölcskocsonya is megkössön (kb. fél óra).
  3. Fogyasztásig hidegen tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2736
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 14.

Ajánló

Egyszerű konyhai műveletekkel gyorsan összedobható, látványos, könnyű süti készíthető ezzel a recepttel a túrótorta szerelmeseinek. Ráadásul lisztet sem tartalmaz, így azok is bátran fogyaszthatják, akik kényszerből, vagy elhivatottságból lisztmentes diétát követnek. A gyümölcsréteggel jól variálható a torta, hiszen barack, kivi, meggy, szeder, áfonya, ribizli stb. is kerülhet a zselébe. Természetesen mindig friss idénygyümölcsökkel lenne tökéletes, de a fagyasztott eper-málna keverékkel most igazi télűző finomság született belőle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bogyós túrótorta lisztmentes mákcsíkon
Tubicám 33 recept

Édesanyám él-hal a túrótortáért, amióta lánykorában egy híres cukrászda kínálatából először megkóstolta. Állítólag azóta sem evett ahhoz foghatót, de kitartóan kísérletezik a hozzávalókkal, hátha rátalál az emlékeiben élő ízekre. Mára egy könyvre való túrótorta receptet sikerült összegyűjtenie, amiből én is szemezgetek, ha küldetéstudattól vezérelve túrós sütemény megalkotására adom a fejem.

Hozzávalók

Az alaphoz

A túrókrémhez

A gyümölcsös rétegeghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...