Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bogyós túrótorta lisztmentes mákcsíkon

Bogyós túrótorta lisztmentes mákcsíkon
Bogyós túrótorta lisztmentes mákcsíkon
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám él-hal a túrótortáért, amióta lánykorában egy híres cukrászda kínálatából először megkóstolta. Állítólag azóta sem evett ahhoz foghatót, de kitartóan kísérletezik a hozzávalókkal, hátha rátalál az emlékeiben élő ízekre. Mára egy könyvre való túrótorta receptet sikerült összegyűjtenie, amiből én is szemezgetek, ha küldetéstudattól vezérelve túrós sütemény megalkotására adom a fejem.

hozzávalók / 12 adag

Az alaphoz

A túrókrémhez

A gyümölcsös rétegeghez

ajánlat

Egyszerű konyhai műveletekkel gyorsan összedobható, látványos, könnyű süti készíthető ezzel a recepttel a túrótorta szerelmeseinek. Ráadásul lisztet sem tartalmaz, így azok is bátran fogyaszthatják, akik kényszerből, vagy elhivatottságból lisztmentes diétát követnek.

A gyümölcsréteggel jól variálható a torta, hiszen barack, kivi, meggy, szeder, áfonya, ribizli stb. is kerülhet a zselébe. Természetesen mindig friss idénygyümölcsökkel lenne tökéletes, de a fagyasztott eper-málna keverékkel most igazi télűző finomság született belőle.

Szólj hozzá!

elkészítés

Alap

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval, a cukrot apránként hozzáadva, kemény habbá verjük.
  2. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat. Belereszeljük a citromhéjat. A darált mákkal és a mogyoróval is összedolgozzuk. Végül beleforgatjuk a fehérjehabot.
  3. Sütőpapíros tortaformába töltjük a masszát, és 180 C fokra előmelegített sütőben kisütjük.
  4. Kifordítjuk a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Túrókrém

  1. A (lehetőleg kapcsos) tortaformát 2 evőkanál vajjal, vagy margarinnal kikenjük, és hűtőbe tesszük.
  2. A szobahőmérsékletű vajat a porcukorral és a vaníliás cukrokkal kikeverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, valamint az áttört túrót.
  3. A 2 csomag zselatinport 8 evőkanál vízzel csomómentesre keverjük, és állni hagyjuk (a csomagoláson szereplő utasítás szerint) 10 percig. Ezalatt felmelegítjük a tejszínt (vagy tejet), és ráöntjük a zselatinra, kikeverjük.
  4. Belecsorgatjuk a vízben feloldott zselatint a túrókrémbe, és alaposan elkeverjük.
  5. A masszát a hideg tortaformába töltjük, hűtőbe tesszük, és megvárjuk, míg keményre dermed. Legjobb, ha egy éjszakát pihen, de 3-4 óra alatt is szépen összeáll a túrókrém.
  6. Óvatosan (szélét késsel meglazítva) kifordítjuk a formából a túróréteget. Beletesszük a kapcsos formába a mákos tésztalapot, majd ráhelyezzük a megdermedt túrókrémet.

Gyümölcs réteg

  1. A torta tetejét ízlés szerint díszítjük a gyümölcsökkel. A tortazselét az útmutató szerint elkészítjük, majd ráöntjük a gyümölcsökre.
  2. Hűtőbe tesszük a tortát, hogy a gyümölcskocsonya is megkössön (kb. fél óra).
  3. Fogyasztásig hidegen tároljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 2 257
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tubicám

Mióta szakács: 2015.11.04.
33 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: torta
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

gyümölcsös túrótorta, mákos túrótorta, mogyorós túrótorta, mákos-mogyorós túrótorta, gyümölcsös mákos túrótorta, epres túrótorta, málnás túrótorta, gyümölcszselés túrótorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

421
tojás 3 db
cukor 40 g
vaj 70 g
porcukor 70 g
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
mák 70 g
földimogyoró 40 g
1 csipet
tehéntúró 50 dkg
vaj 12.5 dkg
porcukor 25 dkg
tejföl 2 ek
főzőtejszín 1 dl
vaníliás cukor 2 csomag
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
zselatin 40 g
víz 8 evőkanál
erdei gyümölcs mix 40 dkg
tortazselé 2 csomag