r
Nosalty Logó

Bogyós túrótorta lisztmentes mákcsíkon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tubicám
Bogyós túrótorta lisztmentes mákcsíkon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az alaphoz

A túrókrémhez

A gyümölcsös rétegeghez

Összesen 422 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az alaphoz

A túrókrémhez

A gyümölcsös rétegeghez

Összesen 5050 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az alaphoz

A túrókrémhez

A gyümölcsös rétegeghez

Összesen 242 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601.3 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 422 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.4 g

Zsír

  • Összesen
    275.1 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1018 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7215.7 g
  • Cink
    1310 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    1743 mg
  • Vas
    1012 mg
  • Magnézium
    380 mg
  • Foszfor
    2184 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    46 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    491.2 g
  • Cukor
    436 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    724.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1713 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    520 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1684 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    341 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    740 micro
Összesen 5050 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.9 g
  • Cink
    63 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 242 Kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A túrókrémhez

A gyümölcsös rétegeghez

Elkészítés

Az alaphoz

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval, a cukrot apránként hozzáadva, kemény habbá verjük.
  2. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat. Belereszeljük a citromhéjat. A darált mákkal és a mogyoróval is összedolgozzuk. Végül beleforgatjuk a fehérjehabot.
  3. Sütőpapíros tortaformába töltjük a masszát, és 180 C fokra előmelegített sütőben kisütjük.
  4. Kifordítjuk a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A túrókrémhez

  1. A (lehetőleg kapcsos) tortaformát 2 evőkanál vajjal, vagy margarinnal kikenjük, és hűtőbe tesszük.
  2. A szobahőmérsékletű vajat a porcukorral és a vaníliás cukrokkal kikeverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, valamint az áttört túrót.
  3. A 2 csomag zselatinport 8 evőkanál vízzel csomómentesre keverjük, és állni hagyjuk (a csomagoláson szereplő utasítás szerint) 10 percig. Ezalatt felmelegítjük a tejszínt (vagy tejet), és ráöntjük a zselatinra, kikeverjük.
  4. Belecsorgatjuk a vízben feloldott zselatint a túrókrémbe, és alaposan elkeverjük.
  5. A masszát a hideg tortaformába töltjük, hűtőbe tesszük, és megvárjuk, míg keményre dermed. Legjobb, ha egy éjszakát pihen, de 3-4 óra alatt is szépen összeáll a túrókrém.
  6. Óvatosan (szélét késsel meglazítva) kifordítjuk a formából a túróréteget. Beletesszük a kapcsos formába a mákos tésztalapot, majd ráhelyezzük a megdermedt túrókrémet.

A gyümölcsös rétegeghez

  1. A torta tetejét ízlés szerint díszítjük a gyümölcsökkel. A tortazselét az útmutató szerint elkészítjük, majd ráöntjük a gyümölcsökre.
  2. Hűtőbe tesszük a tortát, hogy a gyümölcskocsonya is megkössön (kb. fél óra).
  3. Fogyasztásig hidegen tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2640
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 14.

Ajánló

Egyszerű konyhai műveletekkel gyorsan összedobható, látványos, könnyű süti készíthető ezzel a recepttel a túrótorta szerelmeseinek. Ráadásul lisztet sem tartalmaz, így azok is bátran fogyaszthatják, akik kényszerből, vagy elhivatottságból lisztmentes diétát követnek. A gyümölcsréteggel jól variálható a torta, hiszen barack, kivi, meggy, szeder, áfonya, ribizli stb. is kerülhet a zselébe. Természetesen mindig friss idénygyümölcsökkel lenne tökéletes, de a fagyasztott eper-málna keverékkel most igazi télűző finomság született belőle.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Bogyós túrótorta lisztmentes mákcsíkon
Tubicám 33 recept

Édesanyám él-hal a túrótortáért, amióta lánykorában egy híres cukrászda kínálatából először megkóstolta. Állítólag azóta sem evett ahhoz foghatót, de kitartóan kísérletezik a hozzávalókkal, hátha rátalál az emlékeiben élő ízekre. Mára egy könyvre való túrótorta receptet sikerült összegyűjtenie, amiből én is szemezgetek, ha küldetéstudattól vezérelve túrós sütemény megalkotására adom a fejem.

Hozzávalók

Az alaphoz

A túrókrémhez

A gyümölcsös rétegeghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.