r
Nosalty Logó

Birsalmával töltött palacsinta rántva

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Birsalmával töltött palacsinta rántva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A palacsintához

A birskompóthoz

A panírhoz

A sütéshez és a tálaláshoz

Összesen 1804 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A palacsintához

A birskompóthoz

A panírhoz

A sütéshez és a tálaláshoz

Összesen 5408 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A palacsintához

A birskompóthoz

A panírhoz

A sütéshez és a tálaláshoz

Összesen 184 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37 g

Zsír

  • Összesen
    103.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1329.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    324 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.2 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    381 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    432 micro
Összesen 1804 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.1 g

Zsír

  • Összesen
    310.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    139 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3989.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    997 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    1418 mg
  • Nátrium
    972 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    555.5 g
  • Cukor
    166 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1143 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    816 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1295 micro
Összesen 5408 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 184 Kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A birskompóthoz

A panírhoz

A sütéshez és a tálaláshoz

Elkészítés

A palacsintához

  1. A hozzávalókból édes palacsintatésztát készítünk.
  2. A birsalmákat karikára szeljük, kevés vízzel édes kompótot főzünk belőle.
  3. Kisütjük a palacsintákat, 2-3 birskarikát teszünk a közepére.
  4. Ráhajtogatjuk a széleket, hogy négyzet alakúak legyenek.
  5. Bepanírozzuk, majd bő, közepesen forró olajban kisütjük.
  6. Porcukorral meghintve tálaljuk. Sárgabarack- vagy birslekvárt adunk mellé.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2975
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 13.

Ajánló

Olyan szerencsés helyzetben voltam, hogy csak be kellett nyúljak a spájzba egy kis birslekvárért. Szerintem ezen az oldalon sokan vagyunk így!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Birsalmával töltött palacsinta rántva
Olaszné Anci 191 recept

Egy gasztromagazinban olvastam ezt a receptet. Nagyon szeretjük a birsalmát, egy kevés alapanyaggal ugyan, de mégis csak kipróbáltam kíváncsiságból! Jó kis desszert kerekedett belőle.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Kedves Anci! Hmmm..:-)) Elmentettem, köszi. Szép hetet kívánok! Éva-Anyóca

Olaszné Anci

Kedves Éva ! Köszönöm,puszi: Anci

sonja

Nem lesz tul nehéz,olajos?Gondolom a palacsinta sütéséhez is olajat használsz.Utána megint?

Olaszné Anci

Kedves sonja17 ! A palacsinta sütéséhez én csak kikenem a süt?t, a bepanírozott palacsintákat közepesen forró olajban kisütöm, papírtörl?vel bélelt tányérra rakom, és nem lesz nehéz, olajos ! Nincs ideje megszívni magát, mert gyorsan sül ! Szeretettel üdvözöllek : Anci

sonja

köszönöm a választ.Kiprobálom,mert a birsalmát imádom,és nagyon nagyon guszta a palacsintád!

Olaszné Anci

Kedves sonja17 ! Nagyon szívesen, ha elkészítetted, kíváncsi leszek a véleményedre ! Legyen szép a napod ! Üdv: Anci

Bató Edit

Ez nagyon tuti, nyami!!!

Olaszné Anci

Kedves sonja17 ! Sok sikert és jó étvágyat kívánok hozzá ! Szeretettel üdvözöllek: Anci

Olaszné Anci

Kedves Bató Edit ! Ha tetszik készítsd el, jó étvágyat kívánok hozzá ! Szép estét kívánok neked ! Anci

Törölt felhasználó

de isteni finom lehet

Olaszné Anci

Kedves kgyorgyi1968 ! Kicsit veszít a birsalma az aromájából, de valóban finom. Sok sikert hozzá ! Üdv: Anci

aantee

Megcsináltam, nagyon finom! Nem akartam olajban sütni, ezért a kész batyukat olvasztott margarinnal vastagon bekentem és így forgattam darált diós-kekszes keverékbe, majd tepsiben megsütöttem, a diódarabok megpirultak a tetején, isteni illata volt. A tölteléket is megszórtam diódarabokkal és a palacsintát belülr?l kentem be baracklekvárral, így pikáns ellentétet alkot a birskompóttal.

Olaszné Anci

Kedves aantee ! Köszi az ötletet, így is ki fogom próbálni.Örülök, hogy ízlett ! Szép napot ! Üdv: Anci

Hozzávalók

A palacsintához

A birskompóthoz

A panírhoz

A sütéshez és a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.