Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Birsalmával töltött palacsinta rántva

Birsalmával töltött palacsinta rántva
Birsalmával töltött palacsinta rántva
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy gasztromagazinban olvastam ezt a receptet. Nagyon szeretjük a birsalmát, egy kevés alapanyaggal ugyan, de mégis csak kipróbáltam kíváncsiságból! Jó kis desszert kerekedett belőle.

hozzávalók / 3 adag

A palacsintához

A birskompóthoz

A panírhoz

A sütéshez és a tálaláshoz

ajánlat

Olyan szerencsés helyzetben voltam, hogy csak be kellett nyúljak a spájzba egy kis birslekvárért.

Szerintem ezen az oldalon sokan vagyunk így!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókból édes palacsintatésztát készítünk.
  2. A birsalmákat karikára szeljük, kevés vízzel édes kompótot főzünk belőle.
  3. Kisütjük a palacsintákat, 2-3 birskarikát teszünk a közepére.
  4. Ráhajtogatjuk a széleket, hogy négyzet alakúak legyenek.
  5. Bepanírozzuk, majd bő, közepesen forró olajban kisütjük.
  6. Porcukorral meghintve tálaljuk. Sárgabarack- vagy birslekvárt adunk mellé.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 863
elküldve: 0
receptkönyvben: 54
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

birsalmás palacsinta, birsalmával töltött palacsinta diós panírban

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

aantee
aantee / aantee Sun, 2012-11-11 21:19

Megcsináltam, nagyon finom! Nem akartam olajban sütni, ezért a kész batyukat olvasztott margarinnal vastagon bekentem és így forgattam darált diós-kekszes keverékbe, majd tepsiben megsütöttem, a diódarabok megpirultak a tetején, isteni illata volt. A tölteléket is megszórtam diódarabokkal és a palacsintát belülről kentem be baracklekvárral, így pikáns ellentétet alkot a birskompóttal.

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2011-11-14 14:02

Kedves sonja17 !
Nagyon szívesen, ha elkészítetted, kíváncsi leszek a véleményedre !
Legyen szép a napod ! Üdv: Anci

sonja17
sonja / sonja17 Mon, 2011-11-14 11:40

köszönöm a választ.Kiprobálom,mert a birsalmát imádom,és nagyon nagyon guszta a palacsintád!

sonja17
sonja / sonja17 Sun, 2011-11-13 16:00

Nem lesz tul nehéz,olajos?Gondolom a palacsinta sütéséhez is olajat használsz.Utána megint?

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2011-11-14 10:05

Kedves sonja17 !
A palacsinta sütéséhez én csak kikenem a sütőt,
a bepanírozott palacsintákat közepesen forró olajban
kisütöm, papírtörlővel bélelt tányérra rakom,
és nem lesz nehéz, olajos !
Nincs ideje megszívni magát, mert gyorsan sül !
Szeretettel üdvözöllek : Anci

1804
tej 5 dl
tojás 2 db
cukor 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
finomliszt 20 dkg
birs 60 dkg
cukor 2 ek
víz 5 dl
citrom 1 db
tojás 3 db
finomliszt 10 dkg
dió 15 dkg
keksz 10 dkg
napraforgó olaj 2 dl
porcukor 3 ek
sárgabaracklekvár 10 dkg