r
Nosalty Logó

Diókrémes diótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
korsócska
Diókrémes diótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tortalap

Krém

Összesen 337 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tortalap

Krém

Összesen 4041 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tortalap

Krém

Összesen 377 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 337 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.6 g

Zsír

  • Összesen
    277.2 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    105 g
  • Koleszterin
    1561 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4537.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    886 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    385 mg
  • Foszfor
    2101 mg
  • Nátrium
    979 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    328.6 g
  • Cukor
    227 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1502 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    386 micro
  • Kolin:
    1111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1481 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    246 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1741 micro
Összesen 4041 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 377 Kcal

Hozzávalók

Tortalap

Krém

Elkészítés

Tortalap

  1. A lisztben elkeverjük a sütőport, a darált dióhoz adjuk.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből habot verünk.
  3. A sárgáját kikeverjük a cukorral, citromhéjjal. Felváltva adjuk hozzá a diós keveréket és a tojáshabot.
  4. Két kis tortaformát kibélelünk sütőpapírral, vagy margarinozzuk, lisztezzük.
  5. A tésztamasszát kettéosztjuk, és a formákba öntjük. Előmelegített sütőben úgy sütjük, mint a piskótát.
  6. A krémhez a vajat kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a diót és a rumot. Fehéredésig keverjük.
  7. A kihűlt tortalapokat kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel. Dió- és csokidarabokkal, bonbonokkal díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 13404
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 22.

Ajánló

A karácsonyi, ünnepi asztalra ajánlom. Rizsliszttel gluténmentes.

Receptkategóriák

Diókrémes diótorta
korsócska 12 recept

Ha már unjuk a bejglit, de diós süti meg kell. Fázisfotókat a blogomon találtok.

Hozzászólások

Hozzávalók

Tortalap

Krém

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.