Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diókrémes diótorta

Diókrémes diótorta
Diókrémes diótorta
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha már unjuk a bejglit, de diós süti meg kell.

Fázisfotókat a blogomon találtok.

hozzávalók / 12 adag

Tortalap

Krém

ajánlat

A karácsonyi, ünnepi asztalra ajánlom. Rizsliszttel gluténmentes.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztben elkeverjük a sütőport, a darált dióhoz adjuk.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből habot verünk.
  3. A sárgáját kikeverjük a cukorral, citromhéjjal. Felváltva adjuk hozzá a diós keveréket és a tojáshabot.
  4. Két kis tortaformát kibélelünk sütőpapírral, vagy margarinozzuk, lisztezzük.
  5. A tésztamasszát kettéosztjuk, és a formákba öntjük. Előmelegített sütőben úgy sütjük, mint a piskótát.
  6. A krémhez a vajat kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a diót és a rumot. Fehéredésig keverjük.
  7. A kihűlt tortalapokat kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel. Dió- és csokidarabokkal, bonbonokkal díszíthetjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 18 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 12 318
elküldve: 0
receptkönyvben: 69
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

korsócska

Mióta szakács: 2015.05.21.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

krémes diótorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

337
dió 10 dkg
tojás 7 db
porcukor 14 dkg
sütőpor 6 g
citromhéj 1 citromból nyert
finomliszt 10 dkg
dió 10 dkg
porcukor 8 dkg
vaj 14 dkg
rum 10 ml