r
Nosalty Logó

Birodalmi túrótorta

SzBeuska
Birodalmi túrótorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Túrókrém

Díszítés

670
Kalória
22.6g
Fehérje
57.5g
Szénhidrát
39.3g
Zsír
132.7g
Víz
147.1g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
49g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Túrókrém

Díszítés

Összesen 670 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Túrókrém

Díszítés

Összesen 8024 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Túrókrém

Díszítés

Összesen 237 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    966.4 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.5 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    132.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 670 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    271.1 g

Zsír

  • Összesen
    472 g
  • Telített zsírsav
    277 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1765 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11597.1 g
  • Cink
    2609 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    1776 mg
  • Vas
    2016 mg
  • Magnézium
    433 mg
  • Foszfor
    3374 mg
  • Nátrium
    1109 mg
  • Réz
    102 mg
  • Mangán
    83 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    689.8 g
  • Cukor
    588 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1592.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2888 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    343 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    250 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1202 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    752 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2838 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    581 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1035 micro
Összesen 8024 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.6 g
  • Cink
    77 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    60 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 237 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját két kanál vízzel és a cukorral habosra keverjük. A fehérjéből egy csipet sóval és 2 kanál vízzel kemény habot verünk.
  2. A lisztet, kakaóport, sütőport beleszitáljuk a tojássárgás keverékhez, összekeverjük. Két kanál tojáshabot hozzáadunk, és jól elkeverjük. Itt még nem kell vigyázni, hogy törik a hab. Ezután hozzáadjuk a maradék habot, és óvatosan beleforgatjuk, míg szép homogén nem lesz.
  3. 28 cm-es, sütőpapírral bélelt, oldalán kivajazott csatos tortaformába öntjük, és 12-15 perc alatt megsütjük, kihűtjük.

Túrókrém

  1. A túrót és a porcukrot villával alaposan összetörjük. Hozzáadjuk a tejfölt, joghurtot, citromhéjat, citromlevet, vaníliát, és kézi robotgéppel alaposan elkeverjük.
  2. A tejszínhabból kemény habot verünk.
  3. A túrókrémhez robotgéppel hozzákeverjük a zselatinfixet, majd beleforgatjuk a tejszínhabot, óvatosan, hogy minél kevésbé törjük össze.
  4. A kihűlt piskótakarikát visszatesszük a tortaformába, és beleöntjük az elkészült túrókrémet. Én be szoktam fújni a tortaformát formaelválasztó spray-vel. 2-3 órára, de akár egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Díszítés

  1. A csokoládét a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd egy erősebb zacskóba töltjük. Az egyik sarkából egy picit levágunk, és így csorgatjuk az oldalára a csokit. Ha megvan, akkor a maradékot a tetejére folyatjuk, és elsimítjuk.
  2. A habtejszínt a habfixálóval felverjük, habzsákba töltjük.
  3. A pillecukrokat ételfilccel rohamosztagos katonákká dekoráljuk.
  4. A szobahőmérsékletű (!!!) túró rudikat (hidegen törik) ferdén kettévágjuk.
  5. Ízlés szerint elhelyezünk mindent a torta tetején.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28

Ez a recept tulajdonképpen egy teljesen egyszerű túrórudi-torta, amiből rengeteg jobbnál jobb van már az oldalon, mégis a dekoráció miatt szerintem megér egy újabb bejegyzést :) Ráadásul itt ez az "Ország Szerelemtortája" verseny, ahova beneveztem, mert én úgy gondolom, hogy egy férfi szívéhez a legritkább esetben vezetnek a rózsaszín habos-babos dolgok. Lehet, hogy egy ilyen tortával előbb levesszük a lábáról ;) A torta a fiaim 5. szülinapjára készült, mert óriási Star Wars szerelem van :) Persze, nem való még nekik, és én szuper anya vagyok, aki SOHA DE SOHA nem tenne be olyan filmet, amihez még túl kicsik... ÖÖÖ.... na mindegy. Szóval, kövezzetek meg,  nálunk megy a Star Wars, és kész :) Egy icipici kézügyességgel és türelemmel bárki elkészítheti, és higgyétek el, azokért a boldog szempárokért minden belefektetett perc megéri. 28 cm-es formában készült. 26-osban 3/4, 22-esben fele hozzávaló szükséges. A tortáról és a rohamosztagos pillecukorról a facebook oldalamon még több kép fent van.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Grillázsos zserbótorta

A zserbó ízhármasa egy olyan klasszikusan karácsonyi párosítás, ami nélkül nehéz elképzelni ezt az időszakot. Szerencsére nem is kell, hiszen itt a jól ismert sütemény, mondjuk egy ...

Lakos Benedek

Lúdlábtorta rumos meggyel

Ez a nagyszerű és egyedi megjelenésű torta Gerbaud Emil munkáját dicséri. Eredetileg egy cukrászati alapkrémmel, párizsi krémmel, más néven ganache-zsal (ganázzsal) készítette el, ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek