r
Nosalty Logó

Sütés nélküli túrótorta rkitta konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
rkitta
Sütés nélküli túrótorta rkitta konyhájából
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Alap

Krém

Gyümölcsréteg

Összesen 821 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Alap

Krém

Gyümölcsréteg

Összesen 3282 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Alap

Krém

Gyümölcsréteg

Összesen 286 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    805.6 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.2 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    302 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 821 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.7 g

Zsír

  • Összesen
    165.5 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3222.4 g
  • Cink
    652 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    503 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    820 mg
  • Nátrium
    593 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    388.8 g
  • Cukor
    278 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    476.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1262 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1209 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    628 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 3282 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.9 g
  • Cink
    57 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 286 Kcal

Hozzávalók

Alap

Krém

Gyümölcsréteg

Elkészítés

Alap

  1. A kekszet (ha nem eleve darált) ledaráljuk, és egy keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot és a kakaót, jól elkeverjük.
  2. A margarint megolvasztjuk, és elkeverjük a keksszel.
  3. Az így kapott alapot egy 18 cm átmérőjű tortaforma aljába és oldalára nyomkodjuk. Az alapot hűtőbe rakjuk, amíg elkészítjük a túrós krémet.

Krém

  1. A túrót, tejfölt, porcukrot, vaníliás cukrot, citrom levét és reszelt héját egy keverőtálban jól elkeverjük. A cél, hogy a túrót minél apróbb darabokra törjük.
  2. A zselatinport hideg vízbe áztatjuk, amíg ázik, a habtejszínt habbá verjük.
  3. Az áztatott zselatint mikróban kimelegítjük, hogy folyékony legyen, és keverés közben belecsurgatjuk a habba, jól elkeverjük vele. Gyorsan kell dolgoznunk, mert a zselatin ahogy hűl, úgy keményedik. (Előfordulhat, hogy a habunk veszít állagából a forró zselatin miatt és kicsit visszahígul, ettől ne ijedjünk meg.)
  4. A zselatinos habot a túrós masszába öntjük, jól elkeverjük, majd az alapba öntjük, és visszatesszük a hűtőbe kb. 20-30 percre.

Gyümölcsréteg

  1. Ha a zselatinos krémünk kicsit már megszilárdult, rászórjuk a tortára az áfonyát. (Helyettesíthetjük ízlés szerint akármilyen gyümölccsel. Fagyasztott gyümölcs is tökéletes, ebben az esetben azonban kicsit hagyjuk kiolvadni, mielőtt a tortára kerül, hogy ne engedjen levet később.)
  2. A gyümölcskocsonyát (vagy tortazselét) a tasakon lévő leírásnak megfelelően elkészítjük, és a gyümölcsökre öntjük. Figyeljünk rá, hogy egy pontba sokáig ne öntsük a forró zselét, mert ott a már megdermedt túróréteg megolvadhat, és keveredhet a zselével. Inkább körkörös öntési technikát alkalmazzunk.
  3. Az elkészült tortát jó pár órát (akár egy éjszakát) hűtőben pihentetjük, hogy az összes réteg megfelelően megszilárduljon.
  • Tepsi mérete: 18
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8963
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sütés nélküli túrótorta rkitta konyhájából
rkitta 4 recept

Valami gyors édességet akartam készíteni a családnak, ezért nyilván sütés nélküli finomságokban gondolkoztam. Így pattant ki a sütés nélküli túrótorta ötlete a fejemből. A család nagyon szereti, télen-nyáron ideális, gyors desszert.

Hozzávalók

Alap

Krém

Gyümölcsréteg

Címlapról ajánljuk

További cikkek