r
Nosalty Logó

Lúdlábtorta rumos meggyel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Lúdlábtorta rumos meggyel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A meggyhez

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 409 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A meggyhez

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 4904 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A meggyhez

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 315 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 409 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    51.4 g

Zsír

  • Összesen
    328.8 g
  • Telített zsírsav
    197 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1536 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2826.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    622 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    373 mg
  • Foszfor
    1199 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    365.5 g
  • Cukor
    303 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    706.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2575 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    687 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2445 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1572 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1158 micro
Összesen 4904 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 315 kcal

Hozzávalók

A meggyhez

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Elkészítés

A meggyhez

  1. A meggyet kiengedjük, kinyomkodjuk és egy tálkában rummal nyakon öntve minimum 1-2 órát, de lehetőleg egy éjszakát állni hagyjuk. Használhatunk konyakot is rum helyett.

A piskótához

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A lisztet a kakaóporral és a sóval összeszitáljuk egy tálba. Egy másik tálban felhabosítjuk a tojások fehérjét. Egy harmadik tálban pedig a tojássárgákat kikeverjük a porcukorral.
  3. A sárgáját keverjük óvatosan a fehérjéhez. Majd a kakaós lisztet adagoljuk a habba.
  4. Egyből sütőpapírral bélelt (vagy vajazott, kilisztezett) tortaformába öntjük, és mehet a meleg sütőbe úgy 15-20 percre sülni. Figyeljük, ne égjen meg! Utána hűtsük ki teljesen.

A krémhez

  1. Közben elkészíthetjük a krémet. A tejszínt egy szószos edényben forrásig melegítjük a cukorral, a vajjal, és felolvasztjuk benne a csokoládét. Kihűtjük, és hűtőbe tesszük egy-két órára, vagy akár egy egész éjszakára. Keményre kihabosítjuk, tehetünk hozzá egy adag habfixálót, de jó minőségű alapanyagoknál nem szabad folynia a krémnek.
  2. A meggyet jól leszűrjük körbe-körbe telerakjuk vele a piskóta tetejét, ráöntjük, eldolgozzuk rajta a krémet, és hűtőbe tesszük a teljes szilárdulásig.

A bevonathoz

  1. Féltábla csokit összetördelve egy kanál vajjal, tálkában a mikróban felolvasztjuk, ezzel vonjuk be a sütit. Hűtőben megdermesztjük. Én nem díszítettem, de szezonban tehetünk rá friss meggyet. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 152
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 96
  • Össznézettség: 31894
  • Feltöltés dátuma: 2021. november 04.

Ajánló

Például Márton-napra nagyszerű desszert

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények
további kategória: húsvét kategória: húsvéti sütemény receptek

Ez a nagyszerű és egyedi megjelenésű torta Gerbaud Emil munkáját dicséri. Eredetileg egy cukrászati alapkrémmel, párizsi krémmel, más néven ganache-zsal (ganázzsal) készítette el, vagyis tejszín és étcsokoládé 2:1arányú habjával. Az összetördelt, magas kakaótartalmú csokit zsíros tejszínben forrásig hevítjük, közben teljesen felolvasztjuk benne. A krémalapot kihűtjük, majd hűtőbe tesszük, a legjobb, ha egy egész éjszakát áll, és másnap habosítjuk ki. Ha biztosra akarunk menni, tehetünk hozzá habfixálót, vagy zselélapot, de elméletileg menő alapanyagokkal meg sem fog moccani a kakaós piskótára állítva. Egy nagyon vékony étcsokibevonatot tehetünk rá, ez még egy védőréteget ad neki. A belekerülő meggy lehet eredetileg alkoholosan eltett, vagy csak rumban, konyakban áztatott, de ez a kis bolondítás nagyon kell neki. Hagyjuk jól lecsepegni a szűrőben, a maradék bódító nedvességet a piskóta majd szívesen magába szívja, ezzel mi is jól járunk.

Hozzávalók

A meggyhez

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek