r
Nosalty Logó

Citromos túrótorta IvecC25 konyhájából

NS
Citromos túrótorta IvecC25 konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Vajkrém

Túrókrém

Betöltés

Díszítés

765
Kalória
15.6g
Fehérje
69.9g
Szénhidrát
46.9g
Zsír
69.9g
Víz
199.9g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
51.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Vajkrém

Túrókrém

Betöltés

Díszítés

Összesen 765 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Vajkrém

Túrókrém

Betöltés

Díszítés

Összesen 6130 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Vajkrém

Túrókrém

Betöltés

Díszítés

Összesen 334 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.7 g
  • Cink
    98 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    76 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    69.9 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    45 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 765 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.7 g

Zsír

  • Összesen
    375 g
  • Telített zsírsav
    188 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1599 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4173.2 g
  • Cink
    785 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    630 mg
  • Vas
    606 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    1336 mg
  • Nátrium
    532 mg
  • Réz
    31 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    559 g
  • Cukor
    415 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    558.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2610 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    75 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    361 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    789 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2568 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    514 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1253 micro
Összesen 6130 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.3 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 334 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojások sárgáit keverjük el a cukor negyedével és a citromlével.
  2. A fehérjét verjük fel kemény habbá a többi cukorral.
  3. A fehérjéből tegyünk át egy fakanálnyit a sárgájába, keverjük el, majd adjuk hozzá a sárgájás masszát a többi fehérjéhez. Nagy, óvatos mozdulatokkal keverjük el.
  4. A lisztet szitáljuk bele, és szintén nagy mozdulatokkal forgassuk bele.
  5. Vajazott-lisztezett vagy sütőpapíros, kisebb tortakarikában süssük meg 180°C-on kb. 20 perc alatt, de ellenőrizzük le villával, hogy nem ragacsos-e még. Mindenképpen tepsin tegyük be a tortaformát, mert mikor megsült, le kell lisztezni a piskóta tetejét, és átfordítani a forró tepsire. Mikor hűlt, vágjuk ki, és hűtsük ki teljesen. Kihűlés után szeljük fel 3 részre.

Vajkrém

  1. A lisztet keverjük el kicsi tejjel, a többi tejet forraljuk fel, majd sűrítsük be a lisztes masszával. Hűtsük ki.
  2. A vajat habosítsuk ki a porcukorral, majd keverjük hozzá a kihűlt pudingot és a citromlevet.

Túrókrém

  1. A túrót kezdjük el keverni robotgéppel, majd mehet bele a vaj, a búzadara, a porcukor és a citromok leve. A citromot ne tegyük bele egyszerre mind, mert ízlésfüggő, ki mennyire szereti savanykásan.

Betöltés

  1. A vajkrémből tegyünk egy kis részt habzsákba, és mind a két rétegnél nyomjunk a piskótára kívül egy vajkrémkört, majd a közepébe mehet a túrókrém.
  2. Oldalát, tetejét vonjuk be vajkrémmel, és hűtsük ki alaposan.

Díszítés

  1. A marcipánokat színezzük be tetszés szerint, lehetőleg paszta vagy por állagú festékkel. Beburkoljuk sárga marcipánnal, és ráhelyezünk két piros szív alakot, illetve körbetekerjük egy marcipánszalaggal, aminek a két végét masnival fogjuk össze.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egyszerű, hűsítő, savanykás, nyári torta recept. 

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...