r
Nosalty Logó

Töltött zsenge tök petrezselymes krumplival

Marti48
Töltött zsenge tök petrezselymes krumplival
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tök

Petrezselymes krumpli

880
Kalória
63.8g
Fehérje
38.7g
Szénhidrát
52.2g
Zsír
1276.5g
Víz
214.7g
Koleszterin
6.3g
Élelmi rost
8.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tök

Petrezselymes krumpli

Összesen 880 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tök

Petrezselymes krumpli

Összesen 1758 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tök

Petrezselymes krumpli

Összesen 55 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    63.8 g

Zsír

  • Összesen
    52.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1757.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    860 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    1276.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    382 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    1501 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    1738 micro
Összesen 880 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    127.6 g

Zsír

  • Összesen
    104.3 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    429 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3514.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    770 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    1720 mg
  • Nátrium
    588 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    77.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    2553.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    564 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    214 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    764 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    443 mg
  • Retinol - A vitamin:
    309 micro
  • α-karotin
    90 micro
  • β-karotin
    3002 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2059 micro
  • Lut-zea
    3476 micro
Összesen 1758 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    82.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    67 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 55 kcal

Elkészítés

Tök

  1. Megtisztítjuk a tököt, a magos közepét kikaparjuk. Közben forrásba hozzuk az ételízesítővel dúsított vizet, melybe egy megtisztított, félbevágott fokhagymát dobunk. Picit még forraljuk, hogy az ízek kijöjjenek, majd redukáljuk a hőmérsékletet, és a tököt kb. 5 percen keresztül (üvegesre) pároljuk. Keveset hagyjuk még a lében, majd szűrjük le.
  2. A hagymát, paprikát apróra kockázzuk. A paradicsomot szeletekre vágjuk. Felforrósítjuk a mangalicazsírt, beledobjuk a hagymát-paprikát, egyet-kettőt kavarunk rajta, majd hozzáadjuk a darált húst. Ezeket együtt pirítjuk állandó kevergetés közben, míg a hús meg nem fehéredik. Ekkor hozzáadjuk a paradicsomdarabokat, sózzuk és borsozzuk, majd további kevergetés mellett "pirítjuk" még kb. 5 percen keresztül. Ekkor lehúzzuk a lábast a platniról, és beleteszünk ízlés szerinti mennyiségű őrölt pirospaprikát. A hús és a paradicsom levet enged, így csak nagyon kevés vizet öntsünk esetleg a húsra. Gyöngyözve főzzük puhára.
  3. Kenjünk ki egy megfelelő méretű jénait pici vajjal, és fektessük rá a két, kivájt és megabált tökszeletet. Kanalazzuk a mélyedésekbe a rövid lére lefőtt darált húst. Kenjük meg a tetejüket 1-1 ek tejföllel, és szórjuk meg a reszelt sajttal.
  4. Előmelegített sütőben süssük át, míg a teteje szépen meg nem pirul.

Petrezselymes krumpli

  1. A meghámozott krumplikat kockázzuk fel. Ételízesítős vízben főzzük meg, szűrjük le. A megmosott, leitatott petrezselymet ízlés szerinti méretűre aprítsuk fel.
  2. Egy teflon serpenyőben forraljunk fel egy evőkanálnyi vajat, és ebben pirítsuk meg enyhén a krumplit. A végén szórjuk rá a petrezselymet és forgassuk össze a krumplival, melyet utoljára sózunk, és ízlés szerint borsozunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Legutóbbi otthon tartózkodásunkkor találtunk rá erre a csábító, zsenge, tölteni való tökre. (Itt sajnos nincs, és mi imádjuk a hazai tököt). Leírom a receptet, ahogyan én szoktam elkészíteni.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...